díjugratás

2020.01.20. 14:53

A közgyűlésen és a bálon is díjazták a halasi lovasokat

A lovasoké volt a főszerep az elmúlt hétvégén Kiskunhalason. A Díjugrató Szakág szokásos éves közgyűlését a városban tartotta, a halasi lovasbál napján. A helyi lovasok mindkét eseményen vehettek át elismeréseket a tavalyi évben nyújtott kimagasló teljesítményükért.

Mester-Horváth Nikolett

Idén huszadik alkalommal rendeztek lovasbált a Sóstó Csárdában a hétvégén, ahol díjazták az elmúlt év legjobb helyi lovasait. A bál napján tartotta évértékelő közgyűlését a Díjugrató Szakág a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban.

A közgyűlésen a szakág elnöke Szotyori Nagy Kristóf a tavalyi évet értékelő beszámolójában kiemelte, hogy tizenkét hónapon át tartó, megszakítás nélküli versenyfolyamon vannak túl. Hét kimagasló nemzetközi díjugrató versenyt rendeztek tavaly, Kiskunhalas pedig újra visszakerült a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) versenynaptárába rekord számú nevezéssel.

Három halasi lovas is elismerésben részesült a közgyűlésen. Díjazták Weinhardt Virágot a Kiskunhalasi LTSE sportolóját, a fiatal lovas ranglista tavalyi végelszámolásában elért harmadik helyezéséért, valamint a csapattársaival együtt a 2019-es évben elért kimagasló nemzetközi eredményei miatt. A felnőtteknél Fazekas Istvánt, a Határőr Dózsa SE lovasát az Athéni CSIO5*-W, Nemzetek díja 4. helyezett csapat tagjaként díjazták. Az utánpótlás válogatott sikeres nemzetközi szereplésében csapatvezetőként résztvevő Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) is elismerést kapott.

A lovasbált Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Dallos Gyula ajándék grafikával kedveskedett dr. Tuska Péter válogatott lovastusa versenyzőnek, aki a tavalyi Európa Bajnokságon egyedüli military magyar lovasként a terepversenyen akadály nélkül ment végig, amire a kilencvenes évek óta nem volt példa hazánkban. Az akadályt ugrató lovast ábrázoló grafikán dr. Tuska Péter ismerhető fel Ben Bendegúz nevű lován.

Dr. Tuska Péter az ajándék mellett díjat is vehetett át a többéves eredményes military szakágban elért sikerei, köztük a tavalyi EB-n egyéniben szerzett 46. helyezése elismeréseként.

A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület Lovastornász Szakosztálya versenyzői közül Kocsis Linett, Bédi Anna Luca és Mező Molli kaptak díjat a tavalyi évben nyújtott teljesítményük elismeréseként. Díjat vehettek át a 2019-es military országos bajnokság amatőr csapatbajnokai Kovácsné Vetró Adrienn, Cseppentő Réka, valamint Mezei Lívia.

A Kiskunhalasi Lovasbandériumban végzett közösségi munkájáért Bandériumért emlékérmet vehetett át Béressy-Borbély Erika és Kun István.

Az egész évben a Hirling József Lovasparkban felkészülő válogatott lovast, Fazekas Istvánt a nemzetközi versenyeken és a hazai bajnokságokon elért eredményeiért díjazták.

Szegedi Gábor kapta az életműdíjat

A világbajnok kettes fogathajtó, a pusztafogatával Guinness-rekordot elérő Szegedi Gábor kapta a Hirling József életműdíjat. Szegedi Gábor 1976-ban vonult be a határőrség kiskunhalasi lovasiskolájába, személyes jó barátság fűzte a legendás parancsnokhoz, Hirling József ezredeshez. Halason kezdte a pusztafogat fejlesztését, melyet a hetvenes évektől a kétezres évek elejéig fokozatosan a puszta ötösről a puszta tizennégyesig vitt – hangzott el méltatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában