sportlövészet

2019.12.18. 19:25

A dobogó tetején végzett a kecskeméti sportlövő a diákolimpián

Az idei sportlövész diákolimpia országos döntőjén 484 általános és középiskolás indult a bajnoki cím megszerzéséért légpuskás és légpisztolyos versenyszámokban. Bács-Kiskun megyét 22 tanuló képviselte a rangos viadalon.

Sebestyén Hajnalka

A kodályos diák megnyerte a versenyt

Forrás: Petőfi Népe

Az általános iskolás korcsoportban légpuska 20 lövés versenyszámban Szulcsán Attila, a kecskeméti Kodály Iskola tanulója túlszárnyalva tavalyi eredményét és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az újdonsült bajnoknak és felkészítő edzőjének, Szabó Ferencnek Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő egy, az általa alapított különdíjat is átadott az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával.

Az idei verseny érdekessége volt, hogy a Rotary Klub cserediákprogramjának kecskeméti résztvevője, az oroszországi Borodin Danil Ivanovics is bejutott a megyei válogatóversenyről az országos döntőbe, ahol a 27 indulóból a 18. helyen végzett a légpisztoly 20 lövés versenyszám középiskolás fiú kategóriában, képviselve vele „vendéglátó” iskoláját, a Bolyai János Gimnáziumot.

A kodályos diák megnyerte a versenyt
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában