futsal

2019.11.05. 11:30

Megszerezték első hazai győzelmüket a kecskeméti futsalosok

A hét forduló után a 8. helyen tanyázó Scoregoal Kecskemét Futsal csapata a 4. helyen álló debreceni egyetemista gárdát fogadta hétfőn este a Messzi István Sportcsarnokban, a futsal NB I. 8. fordulójában. Nem ígérkezett tehát könnyűnek ez a mérkőzés, a hírös városiak azonban gól nélküli első félidő után óriási lelki tartásról tanúságot téve Rutai mesterhármasával itthon tartották a három pontot.

Vincze Miklós

A magyar válogatott világbajnoki selejtezőtornája miatt háromhetes pihenő után hétfőn folytatódott a férfi futsal NB I-es bajnokság az SG Kecskemét számára. A bajnokságot remekül kezdő DEAC érkezett a Messzi István Sportcsarnokba.

Az első játékrész elején a Debrecen birtokolta többet a játékszert, veszélyesebbnek is bizonyultak, ám a kecskemétiek gyors megindulásaiban is volt sok potenciál. Így volt ez a 9. percben is, mikor Móra lövése jött ki a kapusról, Kovács fejese pedig a kapufáról perdült ki. A hazai hálóőrt, Tombáczot alaposan megdolgoztatták a vendégek, de mint az előző fordulókban, ezúttal is helyén volt a kecskeméti portás szíve. Koós Károly, a hazaiak mestere érzékelte a nagy vendég nyomást, időkéréssel próbálta megtörni a DEAC lendületét, kisebb-nagyobb sikerrel. Az első húsz perc végén még Rutainak és Nagy Rolandnak is volt egy-egy nagy lehetősége, ám azok kimaradtak, így gól nélkül ért véget az első felvonás.

A fordulás után Móra előtt adódott nagy lehetőség, de ám ő nem tudott túljárni a vendég kapus eszén. A 25. percben viszont már góllá érett a kecskeméti fölény: Csamangó szólója után Rutai közelről kotort a kapuba, 1–0. Nem sokat váratott magára a válasz, Kántor révén két perccel később már 1–1 volt az állás. Felélénkült ebben a periódusban a meccs, és újra Tombácznak kellett meccsben tartania csapatát. Egy szabadrúgást követően viszont már ő is tehetetlen volt, a róla kipattanót Szentes Bíró Tamás lőtte a hálóba, 1–2. Nem törte meg a vendégvezetés Koós Károly fiait, rendre dolgozták ki a helyzeteiket, és a 34. percben már újra egál volt az állás, miután Récsei passzát vágta a DEAC kapujába Rutai, 2–2. Két támadással később aztán már Rutai mesterhármasának tapsolhatott a hírös városi publikum, 3–2. Három és fél perccel a vége előtt időt kért Elek Gergő, a vendégek vezetőedzője, majd létszámfölényes játékkal igyekeztek egyenlíteni, ám a SG Kecskemét Futsal védelme kiválóan állta a sarat, és a kecskemétiek behúzták a nagyon fontos három pontot.

– Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, és leírhatatlanul büszke vagyok a srácokra – nyilatkozta a lefújást követően Koós Károly, a kecskemétiek trénere. – Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, úgyhogy most szeretnénk kiélvezni. Szerdán már a kupában lépünk pályára, utána pedig Veszprémbe látogatunk a bajnokságban, szóval az ünneplésre nincs sok időnk. Sikerült elhitetni magunkkal, hogy képesek vagyunk éles szituációkban is megcsinálni mindazt, amiket edzésen, edzőmeccsen. Már az első félidőben is veszélyes támadásokat vezettünk, de a második felvonásban jött ki igazán számunkra a lépés, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Egy nagyon jó csapatot tudtunk megverni, értékes ez a három pont.

SG Kecskemét Futsal–DEAC 3–2 (0–0)

Kecskemét, 500 néző, vezette: Borbás, Szabó P.

Kecskemét: Tombácz – Nagy R., Móra, Kovács J., Dobosi. Csere: Csővári, Csamangó, Rutai, Récsei, Patai, Maczelka. Edző: Koós Károly

DEAC: Faragó – Szentes, Tóth A., Nyeste, Rácz. Csere: Somogyi, Kántor, Sustyák, Szabó L., Pallai, Haraszti, Varga D., Békési. Edző: Elek Gergő.

Gól: Rutai (25., 34., 35.), illetve Kántor (27.), Szentes Bíró (32.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában