Labdarúgás - megye I.

2019.11.10. 12:17

Magas színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született

A Kiskunfélegyházi HTK az esősre fordult időjárás miatt Kecskeméten, a Műkertvárosi műfüves pályán fogadta – villanyfényes mérkőzésen – a Szabadszállást. A két csapat magas színvonalú, helyenként szédítő tempójú, izgalmas mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Először a Szabadszállás veszélyeztetett, a 2. percbe Gáspár került lövőhelyzetbe, irtózatos erejű, a kapu jobb oldalába tartó félmagas löketét azonban Oroszi hárította. Szédítő tempóban indult a mérkőzés, amelyen mindkét csapat szurkolói megjelentek, és az első kérdés az volt, hogy vajon meddig bírják a csapatok a szinte játékmegszakítás nélküli, jégkorong-meccsekre emlékeztető száguldást. Hát bírták. Az első játékrészben gyakorlatilag csak háromszor állt a játék, egyszer egy vendégjátékost ápoltak, kétszer pedig egy hazai szabadrúgás miatt, amelyen – a mérkőzés kiélezettségét tekintve – érthető módszerességgel állítgatta a sorfalat a vendéggárda, hiszen látszott: ezen a mérkőzésen végzetes lehet a legkisebb hiba is. Helyzet alig-alig alakult ki, maradt a száguldás. A 32.percben aztán Máruska lőhetett jobbról kapura, kellemetlen lövését Oroszi lábbal rúgta ki. A 38. percben Koncz unhatta meg, hogy kevés a ziccer, 40 méterről, futtából irtózatos erejű bombát eresztett meg a vendégkapu irányába. A labda középütt, de a léc alá tartott, Némethnek minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy szögletre tisztázzon.

A képlet a második játékrészben sem változott, elképesztő száguldás, biztosan záró védelmek. A 63. percben Bajusz tört előre a bal oldalon, majd beadását követően Máruska került lövőhelyzetbe, jobbról, 15 méterről óriási lövést küldött meg a kapura, a labda azonban a felső lécen csattant. Nem akartak lemaradni a hazaiak sem, öt percre rá hatékonyan cselező Nagy Viktor juttatta be egy közetítő segítségével Koncz Zsolt elé a labdát, aki ballal, akárcsak Máruska a másik oldalon, kis híján kettétörte a keresztlécet. Amikor már elkönyvelte a szurkolósereg, hogy remek a meccs, de gól itt már nemigen lesz, Kotliár húzta meg a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre lőtt, és az érkező Máruskának már csak az üres kapuba kellett passzolni a labdát, 0–1. Ezt követően óriási nyomás alá helyezte a KHTK a vendégek kapuját, akik hősiesen, nagy koncentrációval tartották az eredményt. A 75. percben Tököli ziccerből balról még mellé helyezett, a 89, percben azonban végül kapitulált a vendégvédelem. Koncz ívelte előre jobbról, a félpálya közeléből a labdát, és a legmagasabbra ugró Valkai a jobb alsó sarokba fejelt, 1–1. Az öt perc hosszabbítás is elképesztő izgalmakat hozott, amelyek során kiderült, hogy a Kiskunfélegyháza nem elégedett meg az egyenlítéssel, hanem győzni akar, az eredmény azonban már nem változott. A pontosztozkodás igazságosnak tűnt az NB-s színvonalat hozó rangadón.

Kiskunfélegyházi HTK–­Szabadszállási SE 1–1 (0–0)

Kecskemét, 200 néző, v.: Kaszala Mihály (Juhász László, Váczi Levente).

KHTK: Oroszi – Palásti, Koncz, Valkai, Tököli, Nagy V., Nagy D. (Szabó A. 78.), Huszka (Makai 87.,), Tóth I. (Antman 56.), Kerepeczki (MAgony 49., Ábel. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Szabadszállás: Németh – Pandur, Kotliár, Bajusz (horváth B. 76.), Hegedűs, Máruska, Golovics, Gáspár, Boldizsár, Kiss Sz. (Zsíros M. 75.), Zsíros Á. Edző: Horváth Péter.

Gól: Valkai 90., ill. Máruska 70. perc.

Sárga lap: Koncz Zs. 75., Ábel 76., ill. Zsíros Á. 59., Máruska 91.

Ifi eredmény: 6–0

Koncz Zsolt: – Iramában a megye egynél magasabb szintű mérkőzést játszottunk egy remekül felkészített Szabadszállással. Ők a kontrákra építettek, mi pedig a kombinatív játékunkra, amellyel – ha egy kicsit pontosabbak vagy higgadtabbak vagyunk a kapu előtt – a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést. Persze az ellenfélnek is voltak lehetőségei a kontrákból, sőt, a vezetést is megszerezték. Én annak örülök, hogy hátrányból is fel tudtunk állni, és képesek voltunk ikszre hozni a meccset. Készülünk tovább, az utolsó találkozónkat szeretnénk természetesen megnyerni.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – A semleges nézők számára is élvezetes mérkőzést vívtunk. Némi hiányérzetünk ma csak azért lehet, mert egészen a 89. percig vezettünk. A mérkőzés folyamán ugyanakkor az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak, mindkét fél játszotta a saját játékát, az ellenfelünk a sokpasszos játékát, mi pedig lendületes támadásokat igyekeztünk vezetni. A vezetést is egy ilyenből szereztük meg, miután azonban azt követően a hazai gárda a hajrában óriási pressziót gyakorolt ránk, az eredmény végülis igazságos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában