Kosárlabda

2019.11.15. 18:37

Debrecenben folytathatja jó sorozatát a KTE

Debrecenben folytathatja remek sorozatát a KTE-Duna Aszfalt. A hírös városi együttesnek ugyanakkor nagyon nehéz dolga lesz a hajdúságiaknál, akiket a topcsapatok kategóriába sorol Forray Gábor vezetőedző.

Borbély Károly

A KTE új játékosai, így Cleveland Thomas (labdával) is hamar és jól beilleszkedtek a csapatba

Fotó: Bús Csaba

Legutóbb a 2014/2015-ös bajnokságot kezdte olyan jól a KTE-Duna Aszfalt, mint a mostanit. Az abban a szezonban végül ezüstérmet szerző együttes az első öt meccséből négyet megnyert, majd tizenkét találkozó után még mindig csak egyetlen vereség állt a Sztojan Ivkovics vezetőedző által irányított csapat neve mellett.

A jelenlegi hírös városi lilák szintén négy győzelemnél és egy vereségnél tartanak, szombaton fél kilenckor pedig elindulnak Debrecenbe, hogy a 18 órakor kezdődő találkozón folytassák ezt a jó sorozatot.

– Nehéz meccsre számítok – mondta Forray Gábor vezetőedző.

– Felkészültünk tisztességesen a tudatosan építkező Debrecenből, amelynek a Boriszov, Manigat, Polyák László, Bognár Kristóf alkotta magja évek óta együtt játszik, mellettük pedig kiváló légiósok szerepelnek az együttesben. Komplett csapatról van szó, tudják a tízemberes rotációt alkalmazni. A DEAC a topcsapatok kategóriájába tartozik, mint például a Paks és az Alba. Nekik már nem elég bejutni a playoffba, komolyabb céljaik vannak. De mi úgy megyünk hozzájuk szombaton, hogy folytatni szeretnénk ezt a jó sorozatot. Nekik is vannak gyenge pontjaik, a héten ezeket elemeztük, hogy legyen esélyünk nyerni.

A KTE új játékosai, így Cleveland Thomas (labdával) is hamar és jól beilleszkedtek a csapatba
Fotó: Bús Csaba

A szakember elmondta azt is, hogy a sorozatos sikerek – közte az Alba Fehérvár és a Körmend legyőzése –után sem szállt el senki magától, minden játékos tudja, hogy hol a helye.

– Amikor negatív sorozatban voltunk, akkor nem drámáztunk, most pedig nem császárkodunk. Ez az egyik legnagyobb erőnk, a kiegyensúlyozottság, a nyugodt háttér. Illetve az, hogy jó a rendszerünk, és jó egyedet alkotnak a tapasztalt és a fiatal játékosok – tette hozzá Forray, aki minden játékosára számíthat a hajdúságiak elleni mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában