szabadidősport / galériával

2019.10.06. 21:27

Több mint négyszázan álltak rajthoz a Hírös-félmaratonon

Több mint négyszázan álltak rajthoz a XIII. Hírös-félmaraton különböző távjain. A vasárnapi viadalt a Domb-futás versenysorozat legnagyobb eseményeként tartják számon, ahol a legkisebbek 300, a kicsit nagyobbak 1000 méteren, míg a gyakorlottabb futók 7, 17 és 21 kilométeren mérik össze erejüket.

Borbély Károly

Fotó: Bús Csaba

A leghosszabb távra jelentkezők 11 órakor vágtak neki a 21 kilométer megtételének a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A férfiak mezőnyében 21, míg a nők között 19 induló volt. Előbbiek versenyét Kónya Ákos nyerte a második Szurmik Attila és a harmadik Trója Tibor előtt. Utóbbiak mezőnyében Bor Katalin Diána bizonyult a legjobbnak, a dobogó második fokára Hatvani Dóra, míg a harmadikra Podmaniczkiné Tóth Anna állhatott fel.

A Iustitia Sport és Kulturális Egyesület, a Kecskeméti Önkormányzati Dolgozók Szabadidő Sport Clubja és a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség által rendezett Hírös-félmaraton a Bács KisRun versenysorozat utolsó, nyolcadik állomása is volt, ezért ott kapták meg díjaikat az idén legjobban teljesítők.

A Domb-futás versenysorozat idei utolsó állomása a Hógolyóra keresztelt december 7-ei viadal lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában