labdarúgás - megye I.

2019.08.19. 12:48

Döntetlen hozott a rangadó Halason

A FADDIKORR-Kiskunhalasi FC a Kiskunfélegyházi HTK csapatát fogadta a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság vasárnapi rangadóján.

Tapodi Kálmán

Fotó: Pozsgai Ákos

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság vasárnapi rangadóján, bő tíz percnyi játék után 2-0 is lehetett volna a halasiak előnye, de Amariutei Sorin előbb Torma jobb oldali beadását hibázta el, majd csak a kifutó kapus felett kellett volna kapuba emelni a labdát, de nem sikerült. A félegyháziak rendezték soraikat és a széleken próbálták megbontani a hazai védelmet, ami pont a két szélsőhátvéd posztján tűnt sebezhetőnek.

A vendégeknek aztán igazi helyzet sem kellett a gólhoz. Egy szöglet után Nagy Viktor fejjel-vállalt ért a labdába, ami a halasi kapuba hullott (0-1). A halasiak egyenlítő góljához viszont kellett a félegyházi védelem is, amikor a félpálya közelében Nagy Attila csapott le egy rossz passzra és Sorin kíséretében törhetett kapura, majd szépen behelyezte a játékszert a vendégek kapujába (1-1). A folytatásban a legnagyobb lehetőség ismét Amariutei Sorin előtt adódott, akinek közeli lövése a bal oldali kapufán csattant. Nagy Gábor megpattanó beadása is veszélyt jelentett a félegyházi kapura, de Oroszi Tibor bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

A szünet után is küzdelmes maradt a mérkőzés, de a kapuk előtt kevesebb volt gólveszélyes helyzet. A cserként beálló Nagy Dániel a 73. percben gondolt egy merészet – mivel senki sem támadta -, úgy 28 méterről lövésre szánta el magát, ami meglepte kicsit Gerner kapust is, aki csak beleérni tudott a bombába (1-2). Gerner Dániel pár perccel később gólpasszal kompenzált, mert hatalmas kirúgása után Koncz tétovázott és így Amariutei Sorin kilépett a védő szorításából és ballal hatalmas gólt vágott a félegyházi kapu jobb felső sarkába (2-2).

Kiskunhalas, 250 néző, vezette: Kiss László (Géró István, Benedeczki Zoltán)

Kiskunhalas: Gerner – Agócs (Szűcs 70.), Gillich, Brindza, Grácz (Csupity 46.), Torma (Gyenizse 80.), Nagy G., Nna Nna, Döbrentei, Nagy A., Amariutei (Fenyvesi 93.). Edző: Márton Gábor

Kiskunfélegyháza: Oroszi – Magony, Koncz, Valkai, Antman, Makány (Ábel 64.), Huszka, Szabó A. (Kerepeczki 73.), Palásti, Nagy V. (Nagy D. 63.), Tököli. Játékos-edző: Koncz Zsolt

Sárga lap: Agócs 40., Nna Nna 62., illetve Ábel 84. perc.

Gól: Nagy A. 24., Amariutei 75., ill. Nagy V. 13., Nagy D. 73. perc.

Márton Zsolt: Sokat dolgoztunk ezért a pontért a tavalyi bajnok ellen, de úgy érzem ebben a meccsben benne maradt a győzelem. Az első félidőben több olyan lehetőségünk volt, amikből gólt szerezhettünk volna. A hátrányból kétszer is felálltunk meccs közben, ami bizonyítja a csapat tartását és gratulálok mindehhez a fiúknak.

Koncz Zsolt: Gyengén és enerváltan fociztunk és én is olyan hibát követtem el, amit góllal büntetett az ellenfél. Úgy érzem mi irányítottuk a játékot és tudtuk, hogy ívelgetésekkel próbálkoznak a hazaiak, mégis egy ilyen kontrából kaptuk a második gólt, holott alig volt helyzetük a halasiaknak, miközben mi elrontottuk a lehetőségeinket. Ha nem vagyunk ennyire enerváltak nyerhettünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában