kézilabda

2019.07.17. 18:42

Megerősödve vág neki a bajnoki szezonnak a Mizse KC

Új edzővel, Jakab Lászlóval vág neki a szeptember közepén kezdődő bajnokságnak a Mizse KC. Az együttes célja az első hatba kerülés.

Borbély Károly

Nagy Károly edző sajnálja, hogy nem folytathatja a munkát Lajosmizsén, ahol nagyon megkedvelte a társaságot

Fotó: Bús Csaba

A férfi NB I/B Keleti csoportjában szereplő Mizse KC július 29-én kezdi meg a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra. A csapat a legutóbbi idényben meglehetősen rosszul szerepelt az őszi találkozókon, tavasszal azonban Nagy Károly edző irányításával szorgosan szedte össze a pontokat és végül elkerülte a kiesést. A szeptember közepén rajtoló új bajnokságot azonban Nagy Károly nélkül kezdi meg a lajosmizsei együttes.

– Az előző szezon vége felé már a Cegléd NB I-es gárdájának is én ültem a kispadján. Mivel a Pest megyei csapat kiesett, és a következő szezont a Mizsével azonos csoportban kezdi, így nem irányíthatom mindkét gárdát. A lajosmizsei vezetőkkel próbáltunk áthidaló megoldást keresni, de rájöttünk, hogy nincs járható út. Most nekem az lesz a legnagyobb feladatom, hogy Cegléden egy új csapatot építsek, ráadásul olyat, amelyik visszajut az élvonalba – mondta Nagy Károly. – Sajnálom, hogy el kell hagynom a Mizsét, mert kedveltem a gárdát, jó viszonyban voltam a vezetőkkel. A srácokra büszke lehet a város és a klub, mert a tavaszra nagyon összekapták magukat. Emlékszem, amikor átvettem az irányításukat, akkor majdnem elsírtam magam. Majd a bajnokság végén két pont hiányzott, hogy ott legyünk a közép mezőnyben. Kissé rossz és kínos helyzetben érzem magam a távozásom miatt. Valamennyi szerepem ugyanis volt abban, hogy több játékos Mizsére igazolt. Annak viszont nagyon örülök, hogy leraktuk a csapat alapjait, és az igazolásokat látva biztosan erősebb lesz az együttes, mint a legutóbbi bajnokságban.

– Jól működött a kapcsolatunk Nagy Károllyal, sajnáljuk a távozását, de ebben a helyzetben nem lehetett megfelelő megoldást találni – mondta Sápi Zsombor, a mizsei klub elnöke, aki beszámolt arról is, hogy Jakab László lesz a csapat edzője és egyben az utánpótlás szakmai igazgatója. Az új tréner a lajosmizsei munka mellett a Cegléd ifi gárdáját is irányítja.

Nagy Károly edző sajnálja, hogy nem folytathatja a munkát Lajosmizsén, ahol nagyon megkedvelte a társaságot
Fotó: Bús Csaba

Sápi Zsombortól azt is megtudtuk, hogy eddig hat játékost igazolt a klub. Bujdosó Máté, Horváth Viktor és Petrik-Varga Ádám hazatért a Kecskeméti TE-től, valamint a hírös városiaktól érkezett Zaklajda József is. A Dabas NB I-es csapatától szerződtették Kiss Attilát, valamint az NB II-es Abonytól Csernyik Virgilt, aki korábban már állt a Lajosmizse kapujában.

– Nem hiszem, hogy lesz több igazolásunk, megvan a keretünk. Nagyon sokat dolgoztunk az erősítésen, mert az szörnyű, hogy egész szezonban úgy kell játszanunk, hogy a kard a nyakunkon van a kiesés szempontjából. Azt hiszem, ezzel a kerettel nem lesznek kieséséi gondjaink, a célunk az, hogy az első hatban végezzünk. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, mert a Keleti csoport nagyon erős – tette hozzá Sápi Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában