ökölvívás / frissítve

2019.06.24. 12:48

Huszonegy egyesület versengett az V. Gönczi-emlékversenyen

Hatalmas érdeklődés kísérte a hétvégén az <a href="https://www.baon.hu/cimke/gonczi-robert-emlekverseny/" target="_blank" rel="noopener">V. Gönczi Róbert-emlékverseny</a>t. A helvéciai <a href="https://www.baon.hu/cimke/varju-box-se/" target="_blank" rel="noopener">Varjú Box SE</a> által szervezett viadalon 21 egyesület 119 bokszolója lépett ringbe, 29 pár éles, 17 bemutató meccsen mérte össze erejét.

Borbély Károly

Gönczi Róbert, a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó, a Kecskeméti SC ötszörös magyar bajnoka motorbaleset áldozata lett 44 éves korában, 2000 decemberében. Varjú György hat éve döntött úgy, hogy versennyel is tisztelegve állít emléket a jó barátjának. Az első viadalt azonban még nem védette le, így hivatalosan az ötödik volt a hétvégi, amelyre ellátogatott Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, valamint ott volt Gönczi Róbert mindkét lánya, Viktória és Zsanett.

A megméretésen a hazai klub hét bunyósa mellett Bács-Kiskun megyéből még a Halasi Box Club (2 indulóval), a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE (3) és a Kecskeméti SC (4) versenyzői léptek ringbe. Közülük Gyapjas Márkó (38,5 kg), a KSC serdülője és Zarándó Péter (75 kg) a bajaiak juniorja örülhetett győzelemnek. Előbbi a legtechnikásabb serdülő versenyző címet is elnyerte. Csapatban a Szeged Box Club végzett az élen három győzelemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában