röplabda

2019.02.02. 09:03

Itthon játszik a Röpke és a KSE

A hétvégén mindkét Bács-Kiskun megyei NB II.-es női röplabdacsapat hazai pályán játszik.

Mike Szilvia

Egy győzelemmel billentenék helyre a világ rendjét

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mike Szilvia

A Közép csoportban a bajnokság őszi szakaszát a 9. helyen zárta a Kalocsai SE. Bizakodva várták ugyan a január közepén startoló rájátszást, ám az első mérkőzés után nem hárult el a lányok feje fölül a nyeretlenségi átok: az újabb körben is vereséggel kezdtek. A tavaly tavasszal a 4. helyen záró kalocsaiaknak az ősszel semmi nem jött össze. Sérülések rövidítették a kispadot, nem volt két olyan mérkőzés, amelyet ugyanolyan felállásban játszhattak volna le.

Tizenkét meccsen háromszor sikerült győzedelmeskedniük, míg a mérleg vereség oldalát kilenc mérkőzés terheli. A legutóbbit a rájátszás első fordulójában, a hozzájuk hasonló képességű fővárosi Hercules SE ellen sikerült abszolválni.

– A Herculestől ősszel is kikaptunk, de akkor legalább megszorongattuk őket – nyilatkozta Szigeti Anna, a kalocsaiak játékos-edzője. – Ezúttal viszont szó sem volt ilyesmiről, sima vereséget szenvedtünk, a lányok a megbeszéltekből semmit nem tudtak kivinni a pályára. A téli felkészülés alatt keményen dolgoztak, jómagam viszont betegség és műtét miatt nem tudtam részt venni az edzéseken, sőt, most edzőként sem tudtam a pálya széléről segíteni őket. A legnagyobb probléma ezúttal is a nyitásfogadás és a védekezés volt. Ennek következtében támadásról szinte nem is beszélhetünk, hiszen el sem jutottunk odáig, hogy ígéretesen bejátsszuk a labdát. El voltak keseredve a lányok, akárcsak én a lelátón. A szabad hétvégét arra használtuk ki, hogy a fejekben rendet tegyünk. Most az örök rivális Közgáz lesz a vendégünk, akikkel évek óta kiszámíthatatlan meccseket játszunk. Minden összecsapáson a napi forma dönt, nem lesz ez másként most vasárnap, 14 órakor sem. Bízunk abban, hogy megindulunk fölfelé.

Egy győzelemmel billentenék helyre a világ rendjét
Fotó: Mike Szilvia / Petőfi Népe

Az NB II. Keleti csoportjában szereplő Röpke SE győzelemmel kezdte az évet, szombat délután pedig a DSZC Eötvös DSE csapatát fogadja. A jelenleg listavezető debreceniektől a legutóbbi találkozás során 3:1-es vereséget szenvedtek a kecskeméti lányok, így itt az alkalom, hogy visszavágjanak. Ez is a szándék, Csala Bernát lányai mindent elkövetnek azért, hogy újabb pontokkal adjanak hangsúlyt azon óhajuknak, hogy a tavasszal a dobogón szeretnének végezni. A HÉP-Röpke SE szombaton 17 órakor lép pályára a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában, és ezúttal is várja szurkolóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában