labdarúgás

2019.01.08. 11:16

Dobogón telel az Akasztó – rég nem látott jó és biztató őszt produkáltak

Remek őszt zárt az Akasztó a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018/19-es őszi idényében, hiszen a csapat, amelynek nyolc győzelem mellé csak két döntetlen és három vereség csúszott be, a dobogóról várhatja a tavaszt. A gárda kapusával, Németh Zsolt alias Mötivel beszélgettünk.

Vincze Miklós

– Milyen célokkal vágtatok neki az őszi idénynek?

– Az őszi idényre az első hat hely valamelyikének megszerzése volt a cél. Nyáron sikerült visszaigazolnunk egy meghatározó akasztói játékost, Palla Lajost, aki néhány éves Tabdi kitérő után tért haza. A védelembe érkezett még Rákóczi Tibor Nagykőrösről. Rajtuk kívül az ifjúsági csapatból Kudron István és Csoba Gábor jött fel a felnőttegyütteshez, akik az elmúlt években már be-beugrottak a megyei egyes csapatunkba.

– Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

– A csapat teljesítményével maximálisan meg vagyok elégedve, bár az utolsó három találkozóra kissé elfogytunk sérülések és eltiltások miatt. Huszonhat pontot szereztünk ősszel és a harmadik helyen telelünk a tabellán, amire Akasztón már régen nem volt példa. Mindösszesen három vereséget szenvedtünk el és emellett két döntetlen csúszott még be. De ami örömteli, hogy az a nyolc győzelem nem is akármilyen győzelem volt.

– Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és negatívuma?

– Az egyik pozitívum mindenképpen a dobogó elérése és a csapat hozzáállása. A másik pozitívum az, hogy a fiataljaink abszolút húzóemberei lettek az ősszel az együttesünknek. Szabó Zsolt, Kudron István, Csoba Gábor mind-mind fontos szereplői voltak sikereinknek. A mérkőzések sorából többet is ki lehetne emelni. Kiskunhalason és Soltvadkerten hosszú éveken át tartó nyeretlenségi sorozatunkat tudtuk megszakítani, mégis talán a Bácsalmás elleni hazai nyitómérkőzés volt az egyik legemlékezetesebb, amelyet 6–4 arányban sikerült megnyernünk. Negatívum, hogy a Kiskőröst itthon nem sikerült legyőznünk. Illetve a Kiskunfélegyházától hazai pályán elszenvedett sokgólos vereség is ide tartozik.

– Kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítményük alapján?

– Senkit nem szeretnék kiemelni. Úgy érzem, mindenki hozzátette tudásának javát. Persze, ehhez kellett Szrenkó István edzőnk is, aki összetartott minket és űzött, hajtott a végsőkig.

– Meglehetősen jó a szurkolótáborotok. Kis túlzással, ha nagyon kell, akár még egy gólt is képesek befújni az öltöző felőli kapuba.

– Igen, szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy az egyik legnagyobb a megyében. És nem is csak hazai pályán, sokan elkísérnek minket idegenbe is.

A Kiskőrös elleni szomszédvári sárdagasztáson hárít a hazai hálóőr
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

– Nőtt a tábor száma annak köszönhetően, hogy remek őszt produkáltatok?

– Nem, ez a háromszázasnál hol nagyobb, hol kisebb nézőszám nálunk állandónak mondható, majdnem függetlenül attól, hogy hogy áll a csapat.

– Mit vársz a tavasztól?

– Egy biztos, nagyon nehéz tavasz elé nézünk, hiszen nyolcszor játszunk majd idegenben és csak ötször itthon, ami nem könnyíti meg a dolgunkat. És a közvetlen riválisok ellen is pontot, pontokat kell majd szereznünk ahhoz, hogy a bajnokság végén is a dobogón zárjunk. De állunk elébe a feladatoknak, és reméljük, hogy a szezon végén is a dobogón fogunk végezni.

Ezek is érdekelhetik