Uszonyosúszás

2018.12.05. 12:03

Nemzetközi versenyen lettek harmadikak a BÁCSVÍZ KCSC búvárúszói

Rangos versenyt rendeztek meg az elmúlt hétvégén a Kecskeméti Fürdőben. A viadalon a népes küldöttséggel induló kecskemétiek nagyszerű eredményeket értek el.

Vincze Miklós

Forrás: BÁCSVÍZ KCSC

Megtelt a Kecskeméti Fürdő december első hétvégéjén, ugyanis ötödik alkalommal adott otthont a hírös város a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozójának. A december 1-2. között megrendezett viadalon nyolc ország harminchárom egyesületének kétszáznyolcvannyolc sportolója állt rajthoz. A BÁCSVÍZ KVSC huszonhárom sportolóval összesen egy arany, öt ezüst és hat bronzérmet szerezett, így a pontversenyben az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Fotó: BÁCSVÍZ KCSC

Hiánypótlónak mondható ez a kecskeméti viadal, hiszen a felnőtt és junior korosztályok számára minden évben rendeznek világ-, vagy Európa-bajnokságot a sportágban, a fiatalabb sportolók számára azonban nem szerveznek olyan rangos versenyt, amelyen nemzetközi szinten is összemérhetnék tudásukat egymással. Ennek köszönhetően a kecskeméti verseny évről-évre egyre közismertebbé és népszerűbbé válik. A résztvevő országok száma is növekszik, a szervezők azonban arról álmodnak, hogy Európa határait is át tudják lépni, tehát más kontinensről is érkezzenek résztvevők. Erre idén meg is volt az esély, hiszen Dél-Koreából és Algériából is jelentkeztek érdeklődők, ám az utolsó pillanatban mégsem jött össze a részvételük. Ennek ellenére a visszajelzések igen pozitívak a versennyel kapcsolatban. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy színvonalas helyszínen képesek megrendezni a versenyt, köszönhetően Kecskemét városának, valamint a Hírös Sport Nonprofit Kft-nek.

Fotó: BÁCSVÍZ KCSC

Ami a helyi indulók teljesítményét illet, újra az egységesség volt jellemző a hazaiakra, annak ellenére, hogy a korosztályváltások miatt nem a legkedvezőbb időszakban került sor a megmérettetésre, hiszen volt több olyan versenyző, aki első évesként indult korosztályában, azaz egy évvel idősebbek között kellett megállnia a helyét. A huszonhárom fős kontingens a mezőny legnépesebbje volt, így a kecskemétiek, köztük felkészítő edzőik, Juhos Gergely, Szabó László, Nagy Zoltán, Bálint Zoltán joggal lehetnek büszkék az utánpótlás nevelésükre. Az érmek nagy részét Sipos L. Adél, Szili Nóra, Mozsárik Levente és Szili Ágnes szerezték, de a megannyi további pontszerző helyezéssel sikerült feltornázni magukat az összetett pontversenyben a harmadik helyre, amire már régen volt példa.

Fotó: BÁCSVÍZ KCSC

– Bár lassan itt az év vége, a visszatekintések, értékelések ideje, a kecskeméti úszók még nem pihenhetnek, hiszen december 16-án ugyancsak a Kecskeméti Fürdőben kerül megrendezésre a rövidpályás országos bajnokság, amelyen hasonlóan jó eredmények elérését tűztük ki célul – hívta fel a figyelmet az esztendő utolsó nagy eseményére Juhos Gergely edző, szakosztályvezető.

Eredmények:

Gyermek korosztály:

Sipos L. Adél:

100m uszonyos gyorsúszás 58,08

50m uszonyos gyorsúszás 26,67

200m uszonyos gyorsúszás 2:07,81

400m uszonyos gyorsúszás 4:36,1

Serdülő korosztály:

Szili Ágnes:

400m felszíni úszás 3:51,26, 3., hely

Mozsárik Levente (BÁCSVÍZ KVSC úszó szakosztály):

400m uszonyos gyorsúszás, 4:17,21, 2. hely

100m uszonyos gyorsúszás, 53,9, 3. hely

200m uszonyos gyorsúszás, 1:58,14 3. hely

Fotó: BÁCSVÍZ KCSC

Serdülő mix 4x100m uszonyos gyors váltó:

Sipos L. Adél, Wórum Regő, Szili Ágnes, Mozsárik Levente 3:48,62

Ifjúsági korosztály:

Szili Nóra:

50m uszonyos gyorsúszás 24,25, 2. hely

100m uszonyos gyorsúszás 53,09, 2. hely

200m uszonyos gyorsúszás 1:58,14, 2. hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában