súlyemelés

2018.10.02. 11:59

Árva Cintiát kétszer szólították dobogóra

Remekül szerepeltek a Kecskeméti TE versenyzői a junior országos bajnokságon. Különösen Árva Cintia, aki megvédte bajnoki címét.

Borbély Károly

Árva Cintia megvédte bajnoki címét a junior országos bajnokságon

Forrás: Petőfi Népe

Oroszlányban rendezték az elmúlt hétvégén a junior országos bajnokságot, amelyen az eredményei alapján tíz versenyző szerepelhetett a Kecskeméti TE-ből.

A női mezőnyből kiemelkedett Árva Cintia (53 kg), aki súlycsoportjában 155 kilós (70; 85) eredménnyel védte meg bajnoki címét. Az aranyérem mellett ifjúsági korcsoportban 70 kg-ra javította a szakítás országos csúcsát, és a juniorok között beállította a tizenhat éve fennálló országos csúcsot. Az eredményhirdetéskor kétszer szólították dobogóra Cintiát, mert az országos bajnokság legjobb versenyzőjének járó serleget is ő nyerte a békéscsabai Mitykó Veronika és a szombathelyi Boros Viktória előtt.

Klajó Kinga szintén az 53 kilós súlycsoportban indult és egyéni legjobbját megjavítva negyedik helyezést szerzett, korábban pedig az ifjúsági országos bajnokságon aranyérmes volt.

Benke Virág (69 kg) sikeresen mutatkozott be élete első országos bajnokságán, hatodik helyen zárta a versenyt.

A férfiaknál Nagy Noel (69 kg) már tapasztalt versenyzőként lépett dobogóra, nagy csatában lett ezüstérmes 247 kilogrammos eredménnyel, ami azt jelentette számára, hogy a férfimezőny második legjobb versenyzője lett.

Szokolai László (+105 kg) újoncnak számít a kecskeméti csapatnál. A milánói Európa-­bajnokságot is megjárt fiatal súlyemelő 10 kilót javítva a legjobb eredményén 240 kilóig (115; 125) jutott, és az ifi ob után a juniormezőnyben is ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a súlycsoportban Balczer Róbert negyedikként végzett.

Árva Cintia megvédte bajnoki címét a junior országos bajnokságon

Nagy Dániel (85 kg) 241 kilót (111; 130) teljesítve bronzérmes lett a juniorok között, míg Kocsis Bálintnak ugyanebben a kategóriában sikerült a pontszerző hatodik helyen befejeznie a versenyt.

– Árva Cintiának az országos bajnokság volt az utolsó verseny az október 6-án kezdődő ifjúsági olimpia előtt és nagyon jól sikerült a főpróba – mondta Bálint Csaba vezetőedző. – A többi versenyzőnk is sikeresen szerepelt, megjavítva egyéni legjobb eredményüket. A Takács Erika által felkészített Szokolai László ezüstérme mindkét korosztályban több mint biztató. Nagy Noel rutinos versenyzőként lépett dobogóra, és csak nagy csatában maradt alul az aranyéremért vívott harcban.

A következő megmérettetés a kecskeméti súlyemelők részére a novemberi felnőtt országos bajnokság lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában