labdarúgás

2018.08.16. 11:49

Megye egyes csapatok találkoztak Akasztón

Szerdán a Bács-Kiskun megyei kupa 2. fordulójában Akasztón két megyei első osztályú csapat találkozott, a hazai gárda a Lajosmizsét fogadta.

Vincze Miklós

A vasárnapi futballfieszta – akkor 6–4-re győzték le a kiskőröst Szrenkó István fiai – ezen a mérkőzésen is próbáltak dominálni az Akasztóiak, de most nem ment úgy a játék mint vasárnap. Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, amikor is Kudron István jobb oldali beadása után Lázár Zsolt fejelt a felső lécre. A 10. percben az akasztói védőknek majdnem sikerült összehozniuk egy öngólt Megyes és Biber nem értették meg egymást, ám a laszti végül a kapu mellett kötött ki. A következő helyzetre a 42. percig kellett várni, akkor Szabó Zsolt iramodott meg a jobb szélen, a kapus mellett el is gurította a labdát, Palla próbálta a kapuba sodorni, de az egyik vendégvédő a gólvonalról mentett.

A szünet mindjárt a 46. percben Palla Lajos egy kiugratás után Varga Ottóba lőtte a labdát. Ezt követte egy Juhász Tamás és egy Kiss László oldalháló is. A 56. percben aztán Kósa nagyszerű átadása után Palla Lajos megszerezte a vezetést a hazaiaknak 1-0. Ezek után a 61. percben Juhász Miklós lövését védte Németh Zsolt kapus. A 66. percben újra a gólvonalról vágták ki a labdát a mizsei védők Juhász Tamás ziccerénél. A 69. percben egyenlítettek a vendégek, Szabó Gábor a tizenhatos vonaláról lőtt egy nagy gólt a bal felsőbe 1–1. Négy percre rá Palla szólóját követően Varga újra a helyén volt, a 75. percben pedig Kudron István lövését hárította. A 78. percben a tizenhatos vonaláról kaptak szabadrúgást a vendégek, amelyet Kiss László végzett el. A labda a bal felsőbe tartott, de

a hazaiak hálóőre Németh bravúrral szögletre tolta a labdát. Az utolsó tízpercben előbb Kiss László beadása után Rapi csúsztatott a kapuba 1-2. Majd Szabó Zsolt ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, Allaga játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Kósa Krisztián értékesítette 2-2. Az eredmény már nem változott, így jöhettek a 11-esek.

A hazaiaktól Megyes Mihály kezdett és nem is hibázott. A vendégektől viszont Háry Péter igen, így egy kör után vezettek a hazaiak. Ezután Kerekes hibázott, Árva Zsolt viszont higgadtan értékesítette a büntetőjét, újra egyenlő lett az állás. Ezután Juhász Tamás és Palotai Tamás sem tévedett. A hazaiktól a frissen igazolt védő Rákóczi Tibor büntetője a bal kapufáról kifelé pattant, ám a vendégek kapusának a büntetőjét hárította Németh Zsolt, újra egyenlő volt az állás. A hazaiktól Kósa és Kudron, a vendégeknél Rapi következett, mindannyian berúgták a büntetőt. Jöhetett az utolsó kör, akkor Tengeri hibázott, Bánszki viszont tovább lőtte az Akasztót a következő fordulóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában