labdarúgás

2018.08.19. 15:32

Hosszú idő után nyert Halason az Akasztó

A megye egyes bajnokság második fordulójában a szezont vereséggel kezdő Kiskunhalas a múlt héten nagyszerű, 6–4-es győzelmet arató Akasztót fogadta.

Vincze Miklós

A hazaiak bíztak a győzelemben, annál is inkább, hiszen az Akasztó az elmúlt években nem nyerni járt Kiskunhalasra. A találkozó egy vendéghelyzettel indult. A 2. percben Palla cselezgette be magát a tizenhatoson belülre majd nagyszerűen passzolt Csobához, aki azonban eltörte a labdát, így az a kapu mellé csorgott. A 14. percben Djordevic passza után Sorin lőtte a lasztit a vendég kapusba. A 24. percben labdát szereztek a középpályán a vendégek, ám a kialakult ziccerből Juhász Tamás nem tudott a kapuba találni, a lövését a hazai kapus szögletre tolta. A sarokrúgást Szabó Zsolt ívelte be a hazai védők üresen hagyták Juhász Tamást aki hálóba lőtt, 0–1. A 37. percben Szabó Zsolt szabadrúgása után Tratter fejelt a felső lécre. A 40. percben Djordevic lövését védte Németh kapus. A 45. percben

Mihalkó teljesen üresen kapott egy labdát, de helyzetét nem tudta értékesíteni. Hazai szöglet zárta a félidőt, amelyet követően egy csúsztatást bravúrral tolt ki a gólvonalról a vendégek hálóőre.

A második játékrész elején egyenlített a Kiskunhalas. A 49. percben Ács Gergely kapta meg üresen a játékszert, és be is talált, 1–1. Ám a hazaiak nem sokáig örülhettek, hiszen az 55. percben újabb vendéggól született. Szabó Zsolt ugratta ki remek ütemben Lázár Zsoltot, aki még éppen el tudta tolni a kapus mellett el a labdát a jobb oldalon érkező Juhász Tamás elé, aki megszerezte a maga és csapata második gólját, 1–2. Az 57. percben Sorin mehetett a vendég kapura teljesen üresen, ám végül csúnyán fölé lőtt. A 66. percben Szabó Zsolt passza után Kudron István helyzeténél volt helyén a hazaiak hálóőre, a 75. percben pedig Lázár Zsolt éles lövését tolta szögletre Borka. Ezt követően mindkét csapat próbálkozott még, ám igazán nagy helyzet már nem alakult ki, így az Akasztó elvitte a három pontot Kiskunhalasról. Nagy volt az öröm a vendégeknél, hiszen a tavalyi szezonban egyszer sem tudtak győzni idegenben az akasztóiak.

FADDIKOR Kiskunhalas FC – Akasztó FC 1–2 (0–1)

Kiskunhalas 200 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Horváth Zoltán, Bárth Zoltán)

Kiskunhalas: Borka – Ács (Gyenizse 56.), Dordevic, Amariutei (Vince 59.), Mihalkó (Földes Péter B., 85.), Barta, Grácz, Ropos, Tandari, Peic Gavran D., Csáki. Edző: Marinko Stetakovic.

Akasztó FC: Németh – Rákóczi, Tratter (Megyes 81.), Kerekes Márk J., (Lázár 46.), Bánszki, Juhász, Palla, Szabó (Nagy 88.), Kósa, Csorba (Kudron 65.), Turancsik Patrik L. (Fésüs 90.). Edző: Judák László.

Gól: Ács 49., illtetve Juhász 26., 55. perc.

Sárga lap: Csáki 78., Gyenizse 72., illetve Kerekes 22., Palla 86. perc.

Marinko Stetakovic: – Megtörtént, amitől féltünk. Több százszázalékos helyzetet hagytunk ki. Rúgtunk ugyan egy gólt, de az ellenfélnek mindössze háromszor kellett átmenni a felezőn ahhoz, hogy kétszer betaláljon a hálónkba. Úgy érzem, a csapat nem tartja be utasításaimat, így a mérkőzés után bejelentettem lemondásomat. A játékosok nem fogadták el elhatározásomat, a végleges döntés kedden hozza majd meg az elnökség.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – A bajnokság első mérkőzésén Bácsalmást vertük, most Kiskunhalast győztük le, egyszóval jobb kezdést nem is remélhettünk. A srácok odatették magukat, küzdöttek harcoltak. Annak ellenére, hogy a mérkőzést megelőzően kupamérkőzést játszottunk a Lajosmizsével és igencsak elfáradtunk, a küzdeni tudás megmaradt a csapatban, aminek győzelem volt a jutalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában