kosárlabda

2018.06.07. 12:54

Mészáros újra lilában

Mészáros Máté visszatért a KTE-Duna Aszfalt csapa­tához. A védő feltöltődve érke­zett a soproni együttes­től, ahová tavaly ilyenkor igazolt.

PN

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

„Összességében az utolsó három év alapján született meg az a döntés, hogy egy másik csapatban próbáljam ki magam – mondta közel egy esztendeje Mészáros Máté, amikor úgy döntött, hogy nyolc év után távozik a férfi élvonalbeli KTE-­Duna Aszfalt csapatától és a szintén NB I/A csoportos Sopronhoz igazol. – Az eredményeket tekintve sikeres volt az elmúlt három év, hiszen sikerült egy-egy ezüstérmet szereznünk a bajnokságban és a Magyar Kupában is ez idő alatt. Viszont volt egy árnyoldala, én egyénileg eléggé gödörbe kerültem abban az évben. Nagyon örültem a csapat sikerei­nek, viszont a saját teljesítményem okozott néhány keserű pillanatot. Az igazság az, hogy azóta sem találom igazi önmagam. Emiatt gondoltam arra, hogy pozitív hatással lehetne a teljesítményemre egy környezetváltozás. Úgy gondolom, hogy Sopronban minden feltétel biztosítva lesz ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjak nyújtani a pályán, és a magánéletben is jól érezzem magam. Voltak más lehetőségek is, de sokat nem kellett mérlegelnem.

Sokat számított a vezetőedző, Váradi Kornél személye, akivel többször is beszéltem, és ragaszkodott hozzám, ez nagyon megkönnyítette a döntésemet. Őszintén felvázolta a terveit és elképzeléseit. Nem ígért sem sokat, sem keveset, de a csapatban betöltött szerepem változhat az eddigiekhez képest.”

Mészáros Máté a 2017/2018-as szezonban alapemberként számított Sopronban, 34 bajnoki mérkőzésen 18 perc alatt 5 pontot, 3 lepattanót és 1 gólpasszt átlagolt. Elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy az SKC kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

Mészáros Máté most úgy döntött, hogy visszatér Kecskemétre. A KTE egy szezonra állapodott meg a 25 esztendős, 195 centiméter magas hátvéddel.

– Nagyon fel vagyok töltődve, boldoggá tesz, hogy tavaly, amikor távoztam, nem csak üres szavak voltak, amikor azt mondták, hogy Kecskemétre bármikor visszatérhetek – nyilatkozta a ktekosar.hu portálnak Mészá­ros. – Pozitív vagyok, motiváltan várom a következő szezont. Hasznos tíz hónap van mögöttem, úgy érzem, kellett a karrieremben egy váltás, hogy új közeget, új játékosokat és új edzőket ismerjek meg. Biztos vagyok benne, hogy ez a hasznomra válik a jövőben. Pár nappal ezelőtt, amikor eldőlt, hogy visszatérek, a régi-új csapattársaim üzentek nekem, volt, aki felhívott. Ezen látszik, hogy az egész nem csak a kosárlabdáról szól, ez sokkal több. Nemcsak csapattársak leszünk, hanem újra együtt lehetünk, mint barátok, ez nagyon fontos dolog az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában