Kézilabda

2018.05.06. 07:50

Bravúrdöntetlent ért el a KTE a bajnokaspiráns ellen

A bajnoki címre is esélyes Mezőkövesdet fogadta a KTE-automatika.hu férfi kézilabdacsapata az NB I/B Keleti csoportjában, az utolsó előtti fordulóban. A II. Rákóczi Ferenc általános iskola telt házas tribünje előtt a hazaiaknak sikerült egy pontot itthon tartaniuk az esélyesebb vendégek ellen.

Vincze Miklós

A kinti nyári meleg miatt gyilkos forróságban vívott mérkőzésen az első félidő első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, majd a játékrész hajrájában a hazaiaknak sikerült tetemes, négygólos előnyre szert tenniük. 14–10-es vezetés dacára félő volt, hogy a második félidőben a magassági és fizikai fölényben lévő rutinos vendégek képesek lesznek bedarálni a hazaiakat, és megfordítani az eredményt.

A második játékrész elején hatra növelte, majd sokáig őrizte lassan fogyó előnyét a foggal–körömmel küzdő, mindhárom hálóőre révén remek kapusteljesítményeket felvonultató kecskeméti gárda. Hazai szempontból a legrosszabbkor, néhány perccel a lefújás előtt fordult a kocka. Az utolsó percekben a vendégek rendre két góllal vezettek, ezt a hátrányt sikerült –emberhátrányos helyzetekből is gólt szerezve – az utolsó percre egyre ledolgozni. Miután az utolsó vendégtámadást sikerült Bujdosóéknak hatástalanítaniuk, az utolsó fél percben az egyenlítésért támadhattak, és a végén egy időntúli hétmétereshez jutottak. A felfokozott hangulatban Mazák Lajos szíve a helyén volt, a bal alsóba lőtte a labdát, így igazi bravúrpontot szerzett a KTE.

KTE-automatika.hu–Mezőkövesdi KC 23–23 (14–10)

Hazai gólszerzők: Horváth V. 4, Mazák 4, Bujdosó 3, Petrik-Varga 3, Berkes 2, Füstös 2, Kátai 2, Horváth A. 1, Miss 1, Szamos 1

Ocsovai Zsolt, a hazaiak edzője így értékelt a mérkőzés lefújása után: – Gratulálok a fiúknak, óriásit küzdöttek. Próbáltuk tartani azt az iramot, amit az első félidőben, illetve a második félidő elején, de sajnos elfáradtunk. Ettől függetlenül leírhatatlanul büszke vagyok a csapatomra. Az lehet, hogy igazságos volt a döntetlen, mert a Mezőkövesd mínusz hat hátrányból visszajött, ettől függetlenül egy kicsit mégis csalódott vagyok, mert szerettünk volna nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában