ökölvívás

2018.02.13. 21:00

Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékverseny Budapesten

Bács-Kiskun megyét öt kecskeméti, és két helvéciai öklöző fogja képviselni a szerdán induló Énekes István ökölvívó emléktornán.

Vincze Miklós

Az Énekes István ökölvívó emlékversennyel a tragikus sorsú, korábbi fantasztikus olimpiai és Európa-bajnok bokszolónak állít emléket a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A viadal célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson ifjúsági korú ökölvívóinknak.

Idén a február 14-től február 17-ig tartó eseménynek az újpesti Madárfészek Akadémia központja, a Halassy Olivér Sportközpont (1043, Budapest, Pozsonyi utca 4/C) ad otthont. A megmérettetést a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) versenyszabályzatában rögzítettek szerint női ifjúsági és férfi ifjúsági 10-10 súlycsoportjában rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

A négynapos verseny szerdán 8 órától 11-ig orvosi vizsgálattal és mérlegeléssel indul, a sorsolást 12 órakor tartják meg, a mérkőzések kezdési időpontja szerdán, csütörtökön és pénteken 15 óra, szombaton pedig 9 óra.

A Helvéciai Varjú Box Se a rendezvényen két versenyzőt indít, Mák Szabolcsot (81 kg), és Hojsza Csabát (64 kg.) Varjú György, a két ökölvívó edzője elmondta, hogy mind a két versenyzőjétől érmet vár.

A Kecskeméti SC öt versenyzőt indít a viadalon. Borsos Tamás, aki tavaly ifjúsági magyar bajnok lett, 52 kilogrammban indul. Jakab Alex, aki a tavalyi ifjúsági magyar bajnokságon harmadik helyen zárt, 60 kilogrammban vág neki a küzdelmeknek. Orbán Adrián, az a 2017-es diákolimpiai bajnok, aki a tavalyi junior Eb-n is elindult, 64 kilogrammban fog versenyezni. Orbán egyébként több, mint két éve veretlen. A 69 kilogrammban induló Szőnyi Martin ígéretes tehetség, tőle is sokat vár a szakvezetés. +91 kilogrammban indult Fehér Koppány, a 2017-es ifjúsági magyar bajnok, aki a tavalyi Eb-n ugyanakkor ötödik lett, és Borsoshoz illetve Jakabhoz hasonlóan a válogatott keret tagja.

Konkoly István, a Kecskeméti SC vezető edzője elmondta, hogy mind az öt versenyzőt legalább dobogóra várják. Nem kicsi a tét, hiszen aki itt nyer, az esélyes az áprilisi, olaszországi Eb-n való részvételre.

Fotó: Bús Csaba

A négynapos verseny programja az alábbiak szerint néz ki:

Február 14. (szerda): orvosi vizsgálat és mérlegelés: 8.00 – 11.00-ig

Sorsolás: 12.00-kor

Mérkőzések kezdési időpontja: 15.00 óra

Február 15. (csütörtök):

Orvosi vizsgálat és mérlegelés: 8.00 – 9.00-ig

Mérkőzések kezdési időpontja: 15.00 óra

Február 16. (péntek):

Orvosi vizsgálat és mérlegelés: 8.00 – 9.00-ig

Mérkőzések kezdési időpontja: 15.00 óra

Február 17. (szombat):

Orvosi vizsgálat és mérlegelés: 8.00 – 8.30-ig

Mérkőzések kezdési időpontja: 9.00 óra

Minden érdeklődőt várnak a Madárfészek Akadémián szerdától szombatig, a tornára a napi belépőt a helyszínen lehet majd vásárolni 1000 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában