Baon podcast

2024.03.30. 11:18

A Mátyás Király citerazenekart a külhonban élő magyarok különösen elismerik – podcast

Kecskeméten a Mátyás Király Citerazenekar méltán vált ismertté az elmúlt 15 évben. A jubileum kapcsán Sulczné dr. Bükki Éva, a zenekar vezetője mesélt a zenekarról a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

Sebestyén Hajnalka

Hírportálunkban már részletesen szóltunk a Mátyás Király Citerazenekar jubileumáról, de ebben a beszélgetésben további érdekességek is hallhatók. Sulczné dr. Bükki Éva mesélt magáról, saját elhivatottságáról, majd szólt a zenekar alapításáról, mindennapjairól. 

A beszélgetés során kitért arra is, hogy itt Kecskeméten, a Kodály városában megbecsülik a népzenét is. Több citerás csapat van, jó kapcsolatot ápolnak egymással. Nem utolsó sorban a város is elismeri szakmai munkájukat, támogatja őket. 

A 15 év alatt sokfelé felléptek, nemcsak Kecskeméten. A legmesszebbre, Manchesterig jutottak, ahol az ott élő magyaroknak játszottak. Helyi szinten is örömmel fogadják őket, de a külhonban érzik igazán, hogy értéknek tekintik a citerázást, a zenei játékukban élik meg magyarságukat. 

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!