Kiállítás

2024.01.26. 12:37

Ismét láthatók Tokióban a kecskeméti diákalkotások

Az elmúlt évi nemzetközi sikerre való tekintettel neves japán szervezők ismét meghívták a 21. alkalommal meghirdetett „Művészetek Határok Nélkül” című kiállításra a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjait, hogy mutassák be alkotásaikat.

Sebestyén Hajnalka

A tokiói Nemzeti Művészetek Központjában január 25-én délután nyílt meg a kiállítás, ahol a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak alkotásai is láthatók

Fotó: Beküldött fotó

A tokiói Nemzeti Művészetek Központjában január 25-én délután nyílt meg a kiállítás. Varga Éva és Ősz-Varga Tímea magyarországi sumi-e művészek alkotásai mellett a kecskeméti rákóczis diákok színes munkái egy komplett „magyar szigetet” alkotnak. Ezt – a védnöki szerepet is vállalt – Magyar Nagykövetség és a Tokiói Liszt Ferenc Magyar Kulturális Központ gyönyörű viseleti- és kiadvány-kollekciója tette tökéletessé.

Fotó: Beküldött fotó

A II. Rákóczis diákok sikerére nemcsak Kecskemét lehet méltán büszke, hanem a japán fősziget (Honshu) északi régiójában lévő Aomori is. A japán város és Kecskemét éppen harminc éve kötött partnerségi szerződést. – A japán fővárosban február 5-ig megtekinthető tárlat magyar szekcióját  ismét dr. Kriston-Vízi József, az 1994 őszén létrejött Kecskemét – Aomori Baráti Kör alapító és tiszteletbeli elnöke menedzselte. A jó hírről is ő tájékoztatta hírportálunkat.

Fotó: Beküldött fotó

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!