Előadás

2023.10.02. 12:16

Kunadacsra vitte legújabb darabját a kiskőrösi Szilveszter Társulat – galériával

A hétvégén a kunadacsi közönség elé vitte Legfőbb támaszunk a söntéspult című darabját a kiskőrösi Szilveszter társulat. A vígjátékot a helyi művelődési ház színháztermében láthatta a nagyérdemű.

Lizik-Varga Katalin

A Legfőbb támaszunk a söntéspult című darabot adták elő

Fotó: Lzik-Varga Katalin

A megjelent fiatalok, felnőttek és idősek egyaránt remekül szórakoztak a fordulatos színdarabon. A színészeknek köszönhetően egy óra erejéig sikerült mindenkinek kiszakadni a mindennapok mókuskerekéből és önfeledten nevetni, azonban a darabnak fontos üzenete is volt.

− Ez inkább egy keserédes komédia volt, mert annak ellenére, hogy nagyon vidám, azért volt egy nagyon mély tartalmi üzenete is – hangsúlyozta Supka Éva, a bohózat főrendezője. Mint mondta, a színdarab arra ösztönöz bennünket, hogy figyeljünk másokra, figyeljünk mások álmaira, és ha tudjuk, segítsük azok megvalósulását.

Hámori István Péter darabját nyolc szereplő adta elő: Répási Imre a kocsmárost, Supka Éva a takarítónőt, Sinkó Natália az örömlányt, Hunyadi Edit az elhagyott feleséget, Suba Sándor a munkanélkülit, Szeg János a hajléktalant, Bácsi Csaba és Györk Ernő pedig a két italozó személyt alakította. 

A történet egy pályáját elhagyó pedagógus kocsmájában játszódik, ahol a pultos a takarítónő álmának a beteljesüléséért színházi szövegeket gyakorol vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!