Megnyitó

2023.08.12. 14:55

Rézkarcok és festmények láthatók Mészáros Marianna kecskeméti kiállításán – galériával

Mészáros Marianna sokszínű munkásságából mutat be egy válogatást a Tovább az úton című tárlat a kecskeméti Hírös Agórában, ahol a régebbi rézkarcok és festmények mellett az újabb útinaplók és akvarellek is láthatók lesznek.

Orosz Fanni Flóra

A rézkarc mellett különböző festészeti technikák alkalmazása is visszaköszön a képeken, például akvarell és akril festmények is megtekinthetőek az augusztus 31-ig látogatható tárlaton.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A pénteki megnyitón a vizuális hatások mellett a látogatókat auditív élmény is érte, hiszen különleges köszöntőbeszéddel és koncerttel is gratuláltak a kiállítónak, Mészáros Mariannának.

A rendezvény Olasz Csaba Ferenc zenész, előadóművész négy dalból álló koncertjével kezdődött, amit néhány üdvözlő szó követett. Mészáros Marianna egykori tanítványa kiemelte, hogy a művészet iránti szeretetét, tiszteletét hatalmas részben a tanárnőnek, a képzőművésznőnek köszönheti és hangsúlyozta háláját a sok tanításért. 

Olasz Csaba beszéde után a kiállítás kurátora, Ulrich Gábor képzőművész rendhagyó, interaktív módon nyitotta meg a kiállítást. A kurátor a mesterséges intelligencia segítségét kérte, így született egy szöveg, amiben Mariann beszélget a mesterséges intelligenciával, illetve a beszédet mondó Ulrich Gáborral. Egyfajta színházi olvasópróbán érezhette magát a közönség a felolvasás alatt.

A kiállítás anyaga az alkotó sokszínű munkásságát tárja a látogatók elé. A rézkarc mellett különböző festészeti technikák alkalmazása is visszaköszön a képeken, például akvarell és akril festmények is megtekinthetőek az augusztus 31-ig látogatható tárlaton. Külön szekcióba rendeződnek az útinaplók, amik az alkotó utazásainak emlékeit rögzítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!