Hagyományőrzés

2023.05.14. 15:50

Dunaegyházán őrzik a szlovák hagyományaikat – galériával

Szlovák Nemzetiségi Esttel ünnepelték meg hagyományaikat a dunaegyháziak, ahol a helyieken kívül felléptek a Miskéről, Drágszélről és Püspökhatvanból érkezett vendég együttesek is.

Lencsés P. Anna

A helyi Slnečnice táncegyüttes.

Fotó: Lencsés P. Anna

Szilágyi István, Dunaegyháza polgármestere köszöntőjében kiemelte, ami jó volt a múltjukban, azt nem szabad veszni hagyni. 

− Fontos ez az esemény számunkra, mert az ilyen kicsiny településen ezek a rendezvények segítenek abban, hogy együtt lehessünk, hogy hagyományainkat megélhessük, segítenek, hogy közösségünk tovább fejlődhessen

 – tette hozzá a polgármester.

Kezdésként a legkisebbek, a helyi Mákszem Óvoda gyerekei mutatták be műsorukat.
Fotó: Lencsés P. Anna

A helyi szlovák önkormányzat által kis szünet után újraélesztett nemzetiségi esten az óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály képviselője a színpadra lépett. Kezdésként a legkisebbek, a helyi Mákszem Óvoda gyerekei mutatták be műsorukat. Majd Eszéki Borbála szlovák, Reichert Linett magyar nyelven mondott verset. A dunaegyházi Jasná Jeseň Nyugdíjas Egyesület tagjai citera kísérettel énekeltek szlovák népdalokat. A helyi Slnečnice táncegyüttes táncosai több korcsoportban is a színpadra léptek. A vendégként meghívott miskei-drágszéli Rozmaring Hagyományőrző Egyesület és a Püspökhatvani Népi Együttes tagjai dalaikkal, táncaikkal, színpompás viseleteikkel is emelték az est színvonalát, látványos előadásaikkal hozzájárultak a dunaegyházi szlovák nemzetiségi est kiváló hangulatához.

A helyi Slnečnice táncegyüttes táncosai több korcsoportban is a színpadra léptek.
Fotó: Lencsés P. Anna

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!