Kecskemét

2023.01.22. 16:45

Fejős Jenőt is kultúra lovaggá avatták

A Magyar Kultúra lovagjává ütötték szombaton Fejős Jenő nótaénekest. Így Kecskemétnek már két élő Magyar Kultúra Lovagja van.

Sebestyén Hajnalka

Fejős Jenő (Archív-fotó)

Fotó: Bús Csaba

Az országos rangú Magyar Kultúra Lovagja társaságot a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a kultúra különböző területein huzamos ideje tevékenykedők elismerésére 1998 októberében hívta életre. Kecskemétről eddig négy embert ért az a megtiszteltetés, hogy beválasztották e rangos társaságba. Antalfy István költőt, Kovács Sándor Pál költőt, birkózóedzőt, Farkas Gábort, a Csiperó atyját, valamint Kovács István Józsefet, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők társaságának elnökét. Sajnos ma már csak Kovács István él. A szombaton a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségen azonban újabb kecskeméti taggal bővült a társaság, Fejős Jenő nótaénekest avatták fel a Magyar Kultúra Lovagjai közé.

A fővárosban megtartott ünnepi ceremónián a magyar nóta mint hungarikum fejlesztéséért Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki Fejős Jenő nótaénekest. Neve bekerült a Kultúra Lovagjai Aranykövébe.

Fejős Jenővel a következő napokban interjú is olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!