Megemlékezés

2023.01.23. 12:20

Együtt szavalták a Himnuszt a kisszállásiak a magyar kultúra napján – galériával

A Kisszállási Sallai István Általános Iskola és a Kiskunhalasi Művészeti Iskola diákjai működtek közre a Kisszállási Művelődési Ház nagytermében rendezett magyar kultúra napi rendezvényen.

Pozsgai Ákos

A magyar kultúra napja Kisszálláson

Fotó: Pozsgai Ákos

A falu lakói együtt emlékeztek meg arról, hogy Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823. január 22-én tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az ünnepség résztvevői közösen szavalták el a Himnusz valamennyi versszakát és egyben megemlékeztek az idén 200 éve született Petőfi Sándorról is, akinek Álom című versét Dóra Csenge mondta el.

A Kisszállási Sallai István Általános Iskola és a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai előadásában elhangzó zongora és ének darabok után a Kisszállási Kulturális és Mentálhigiénés Szolgáltató Egyesület keretében működő Piros Muskátli tánccsoport gyermekcsoportja is színpadra lépett Bajnai Diána vezetésével, valamint Nagyné Szabó Erzsébet Petőfi Sándor A puszta télen című költeményét szavalta el.

A Kisszállási Népdalkör is egy megzenésített Petőfi-verset adott elő Banka Magdolna vezetésével, majd a Kyra Dance Team mazsorettcsoport mutatta be táncos produkcióját a színpadon.

Az ünnepség után a Himnuszt különböző alkotásokban bemutató kiállítást nézhették meg az ünnepség résztvevői, akiket közös teára és sütire várták a művelődési ház szervezői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!