Ételosztás

2022.12.21. 12:04

Színvonalas ünnepséggel hangolódtak a karácsonyra a madarasiak – galériával

Mindenki karácsonya néven tartottak pár nappal ezelőtt ünnepvárást a helyi művelődési házban. Az önkormányzat meghívását az immáron szokásos ételosztással együtt közel 500 fő fogadta el és ünnepelt jó hangulatban. Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte az ünneplőket.

Márton Anna

Gyerekek műsora is színesítette az ünneplést

Forrás: Beküldött fotó

Balla Csaba polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy karácsony nemcsak a kereszténységnek, Jézus születésének, hanem az összetartozásnak, a hitnek, a reménynek, az örömnek, és a szeretetnek az ünnepe is egyben. 

– Nem elég a karácsonyi ünnephez csak a feldíszített fenyőfa, az ajándékok sokasága. Ha hiányzik a szeretet, ha nincs elég türelem, nem lesz teljes ez a csodás ünnep – hangzott el a polgármester beszédében. Majd visszaemlékezett gyerekkori karácsonyokra, amikor a december beköszöntével megváltozott minden. 

Mint mondta, mindenki boldogan kezdte a visszaszámlálást, várva a karácsony közeledtét. Amikor eljött a várva várt ünnep, a gyerekek bontogatták az ajándékokat, örültek a játékoknak, a sok édességnek. Végül rámutatott a változásra, ami az évek alatt lezajlott. Az ünnepből szokás, a szokásból megszokás, az ajándékozás öröméből pedig lassan kötelesség lett.

– Megváltozott a világ. Felgyorsult, globalizálódik folyamatosan, bizonyos értékek elfakultak, különböző érdekek jutnak előtérbe, amelyek nem feltétlenül a jót szolgálják. A mindennapi élet gondjait, nagyon úgy tűnik, nem tudjuk megkerülni, maximum pár napra magunk mögött hagyni! Ezért is kell ilyen ünnepi alkalmakkor lassítani, egy pillanatra megállni – hangsúlyozta a polgármester. 

Balla Csaba rámutatott arra, hogy a szeretet nem önzéssel, nem háborúkkal, csatákkal, nem szankciókkal fog az ajtónkon kopogtatni és a küszöböt átlépve bejönni otthonainkba. 

Hanem azzal, hogy felismerjük és egyben el is fogadjuk azt a tényt, hogy igenis szükségünk van egymásra. – Minden rajtunk múlik! Mindent mi tehetünk jobbá, mi tudunk változtatni a rossz szokásokon jó irányba! Ha egymást erősítjük, kiegészítjük a másik hiányosságait, értelmet és örömöt adunk egymás lelkének, életének – fogalmazott. Végül mindenkinek megköszönte a munkát,  a segítséget, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy a Mindenki karácsonyát a nehéz idők ellenére is meg tudták tartani.
Ron Cristian soraival kívánt minden jelenlévőnek békés, boldog karácsonyi ünnepeket: „Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!