Horváth Kornél

2022.04.04. 19:31

Világhírű zenész játszik a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Javában zajlanak Petőfi Sándor egyetlen fennmaradt drámájának próbái a Kelemen László Kamaraszínház színpadán.

baon.hu

Horváth Kornél, ütőhangszeres előadóművész

Forrás: Kecskeméti Nemzeti Színház

Pataki András rendező már a nyilvános próbákon elárulta, hogy az előadás élő zene kíséretében valósul majd meg, aki pedig mindezt szolgáltatja, nem más, mint Horváth Kornél ütőhangszeres előadóművész, akit különleges és egyedi ütéstechnikájának köszönhetően ma a világ egyik legeredetibb ütőhangszereseként tartják számon. 

 

Horváth Kornél igazán a Trió Stendhal-lal (1987-1993) lett országosan közismert zenész. A trió tagjaként Dés Lászlóval és Snétberger Ferenccel ért el Magyarországon páratlan sikert. 

Első jelentős nemzetközi sikerét 1998-ban, a lipcsei jazz fesztiválon aratta a Lantos Zoltán Mirrorworld Quartettel. Azóta folyamatosan turnézik külföldön, állandó és alkalmi formációkkal.

2000-től rendszeresen tart bemutatóelőadásokat, illetve workshopokat hazai, európai, valamint az egyesült államokbeli főiskolákon és egyetemeken, elsősorban a dobos Dörnyei Gáborral alkotott tHUNder Duóval.

 

Pályafutása során valamennyi neves hazai dzsesszmuzsikus társaságában színpadra lépett már, valamint olyan nemzetközi hírességekkel koncertezett, mint Tommy Campbell,  Randy Brecker,  Enver Izmailov, Al Di Meola és Alegre Correa.

 

2016 óta tagja a Stanley Jordan Quartetnek, továbbá a magyar rock és pop élet állandó szereplője, sztárprodukciók közreműködője. Számos rangos fesztiválra kapott meghívást, fellépett több mint húsz európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, Mexikóban, Indiában valamint Észak-Afrikában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!