Kecskemét

2021.08.30. 12:54

Zeneszerzői estet ad Kovács Levente

Kedden 18 órakor kezdődik Kovács Levente zeneszerzői estje, az Illés szekerén címmel a kecskeméti M. Bodon Pál iskolában. Az ismert zeneszerző, művésztanár különleges hangversenyére a belépés ingyenes.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Kovács Levente

A műsorban elhangzanak Kovács Levente kecskeméti zeneszerző kamarazenei műveinek ősbemutatói. A Kozmosz-keringő alt szaxofonra, zongorára és szintetizátorra íródott mű. A Börtönben című darab a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére készült, gordonkára és orgonára. Az Illés szekerén című mű alt szaxofonra, harsonára és zongorára íródott. Négy vázlat című darab tenor szaxofonra és zongorára készült. Végül pedig elhangzik Látó Richárd, tavasszal elhunyt karmester emlékére, kürtre és zongorára komponált műve, a Gyászzene.

A hangversenyen közreműködik Kovács Levente (zongora, orgona), valamint Tóth Eszter (alt szaxofon), Hámori Áron (harsona), Molnár Pál (tenor szaxofon), Nagy-Kanász Szabolcs (kürt), Sipos Gábor Gergő (gordonka) és Révész László (szintetizátor).

Kovács Levente neve sokak számára ismerős, elismert művész. Zongorázni egykoron diákként a kecskeméti Kodály Iskolában kezdett el. Ott érettségizett. Diplomát több szakon szerzett: Győri Zeneművészeti Főiskolán orgona- és szolfézstanár, kamaraművész szakon, a Szegedi Konzervatóriumban orgonaművész-tanár, valamint zongora tanár szakon, illetve Stuttgartban a Zeneakadémián orgonaművész szakon, a Baden-Württembergi Egyházzenei Intézetben egyházzenei diplomát szerzett.

Zeneszerzői tálentumát először dr. Kálmán Lajos kecskeméti zeneszerző, népzene kutató főiskolai tanár fedezte fel, akitől az első orgona órákat kapta. 2007-óta folyamatosan a Kecskeméti M. Bodon Pál Állami Zeneiskola zongora tanára és korrepetítora.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!