A tanulásban is segítenek az online könyvtári előadások

Az újabb szigorítások miatt március 22-éig szünetel a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Ablak-kölcsönzés szolgáltatása is. A könyvtár folyamatosan frissülő honlapján azonban továbbra is számos virtuális programból lehet választani.

Sebestyén Hajnalka

Reiger László volt a felelős a megyei könyvtár kivitelezéséért is a kilencvenes évek közepén

Fotó: BUS_CSABA

Érdemes megtekinteni a különböző tartalmakat, vannak történelmi és kulturális vonatkozásúak egyaránt. Diákok számára használhatók a tanulmányokhoz, valamint a meglévő általános műveltség bővítéséhez is.

Íme néhány példa a zene területéről: Dóbiás Péter zenetanár Cantate Domino – Énekeljetek az Úrnak! című előadásában betekintés ad az európai nagy egyházak zenéjének múltjába és jelenébe. Virág Barnabás zenei könyvtáros pedig Hangszeres zene a bécsi klasszikában címmel tartott online előadást.

A könyvtár olvasásnépszerűsítő, a Nem középiskolás fokon című sorozata is elérhető online formában. Ennek keretében megtekinthető többek között dr. Nagy Balázs, az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatóhelyettesének Változó Kárpátok: Klíma – környezet – ember című előadása. További ajánló még a legfrissebb tartalmakból: dr. Köves Alexandra ökológiai közgazdász (Nem)növekedés egy korlátos világban... címmel, valamint Villányi Gergő digitálispszichológia-szakértő Digitális világ – online tér, Az Internet hálójába gubancolódva címmel tartott előadást.

A kisebb gyerekekre is gondoltak. Március 10-én van a Beporzók napja. Ebből az alkalomból készült új összeállítás. Arra ösztönzik a diákokat, próbálják ki játékaikat, fejtörőiket. Fedezzék fel a webkamerákat, okosodjanak a filmek segítségével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!