KINEVEZÉS

2020.09.17. 16:46

Tisztújító közgyűlést tartott a megyei TIT

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat csütörtökön tartotta – járvány miatt elhalasztott – tisztújító közgyűlését.

baon.hu

A TIT legmagasabb vezető testülete újabb 5 éves mandátumot adott a 3 fővel kibővített új elnökségnek. A TIT megyei elnökének dr. Kraszkó Károlyt, a TIT megyei igazgatójának pedig Szabics Istvánt választották. A titkos szavazás eredményeként az alelnökök dr. Iványosi Szabó András és prof. dr. Szécsi Gábor.

Az elnökség tagjai Dr. Andrási Ádám, Dr. Fáy Tamásné, Kerényi György, prof. dr. Király László, Kurdi Viktor, dr. Nagy András, Szappanos Benedek, és Vanyurné Lázár Erzsébet. A jövőben e 12 fős elnökség irányítja a tudományos ismeretterjesztést Bács-Kiskun megyében.

A TIT Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottsága elnökének Szakál Klárát, tagjainak Hadarits Imrét és Szabóné Kövesdi Máriát választották. A Közgyűlés egyhangúlag megválasztotta a TIT vezető és ellenőrző szerveit, és változatlanul megerősítette a szakosztályelnökök személyét. A közgyűlés a törvényi változásoknak megfelelően, illetve az új tisztségviselők megválasztásának eredményeként módosította a TIT alapszabályát.

Az új testület elfogadta a TIT közhasznúsági jelentését és beszámolóját, az Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottság elnökének jelentését az elmúlt év tevékenységéről. A TIT gazdálkodása szabályszerű volt, megőrizte fizetőképességét, gyarapította vagyonát, valamint megőrizte közhasznú minősítését. Az idei tervek között szerepel a digitális Természettudományos Élményközpont, a tehetséggondozás, és a felnőttképzés, az online konferenciák technikai és módszertani megújítása, a megváltozott körülményekhez való gyors és rugalmas alkalmazkodás érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!