programok

2020.09.03. 10:57

Csak a kisebb rendezvények lesznek megtartva Majsán

A kulturális sokszínűség jegyében tartanak kisebb rendezvényeket a városban, de nem tartják meg a hagyományos Majsa Napok programjait.

Tapodi Kálmán

– Sokan érdeklődtek, hogy milyen programok várhatóak a hétvégén, ezért maximálisan figyelembe véve a járványügyi előírásokat, átgondoltuk a lehetőségeket és egy kulturálisan sokszínű hétvége elé nézünk. A mostani hétvégét követően is lesznek kisebb rendezvények, például még szeptemberben élő népzene, a majsai tagokkal felálló Sergő Zenekar közreműködésével – tudtuk meg Vadkerti Ritától, a programokat szervező Konecsni György Művelődési Központ igazgatójától.

A művelődési központban pénteken 19.30-kor kezdődik a Kőrös Táncegyüttes fellépése, szombaton pedig a tájház lesz a rendezvények egyik központja, ahol 10 órától várják a vendégeket. Élményfestés, népihangszer-bemutató és kenyérlángos-sütés is lesz. A helyi receptekből összeállított Kifőztük című könyv bemutatóját 15 órakor tartják, majd Berki Lilla népdalénekes-énektanár ad ízelítőt a Kiskunság népzenei hagyományaiból. A tájházban fellép a Palya Bea trió, majd a napot folkkocsma zárja, Patyi Zoltán és zenekara kíséretével.

Szombaton a kultúr­köz­pontban 17 órakor tűzzománc-kiállítás nyílik Sugár Ibolya alkotásaiból, majd a 18 órakor kezdődő divatbemutatón a majsai kötődésű divattervező, Bükki Tamara kollekcióját ismerheti meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!