művészetbarátok

2020.05.25. 07:00

A nyár elején újranyit a kerekegyházi Szecsődi Udvarház

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhülésével elhárult az akadálya annak, hogy június végén kinyissa kapuit a művészetbarátok előtt a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja.

Gulyás Sándor

A közösség legkiválóbbjai gyakran vállalnak vendégszerepelést

Forrás: PN

– Hat éve hoztuk létre barátaimmal a művészetpártoló és népszerűsítő közösségünket Kerekegyházán. Nálunk olyan emberek jönnek össze, akik hasonlóan gondolkodnak a világról, a művészetet, a szeretetet helyezik előtérbe. A motivációt nem a pénz jelenti, hanem az elhivatottság – mondta el szerkesztőségünknek Szecsődi György, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja vezetője.

Hat év alatt több mint harminc rendezvényt tartottak, huszonhatan állították ki alkotásaikat, több mint harminc zenész, illetve megszámlálhatatlan előadó lépett színpadra az udvarházban. A klub kinőtte otthonát, az alkotó közösség legkiválóbbjai több településen is bemutatkoztak a téli időszakban verses-zenés összeállításukkal. Idén a helyi művelődési házban, nőnap alkalmából léptek fel a nagyközönség előtt.

– A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után nyáron tovább kívánjuk folytatni a munkát. Az első rendezvényünket június végére tervezzük. A nyitó program egy kulturális kavalkád lesz. Többen hoznak festményt, más képzőművészeti alkotást, tagjaink előadják kedvenc saját alkotásukat vagy más költő versét és a táncház mellett örömzenéléssel folytatódik a délután – vázolta a közeljövő terveit a klubvezető.

Az idei esztendőben képzőművészeti kiállítások, zenés és verses összeállítások, évfordulós megemlékezések várják az érdeklődőket a Szecsődi Udvarházban. – Megemlékezünk Márai Sándor, Szabó Lőrinc, illetve Zrínyi Miklós hadvezér-költő munkásságáról. A hangsúlyt azonban klubunk amatőr irodalmárainak bemutatására helyezzük, illetve helyet kívánunk adni a helyi tehetségeknek is. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programnak ígérkezik az Almási Zsuzsanna akvarellfestő vezette kecskeméti örömfestő csapat bemutatkozása. Az elkészült alkotásokból a művelődési házban nyílik majd kiállítás – emelte ki Szecsődi György.

A közösség legkiválóbbjai gyakran vállalnak vendégszerepelést
Fotó: PN

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!