GALÉRIÁVAL

2020.03.04. 17:11

Verssel, prózával emlékeztek Wass Albertre Szabadszálláson

Maratoni felolvasó-estekkel tisztelegtek február utolsó hétvégéjén az erdélyi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, szentegyedi és czegei gróf Wass Albert emléke előtt. A kezdeményezéshez hazánk, illetve a környező országok magyar lakta területeiről, több mint ötven település, közöttük Szabadszállás is csatlakozott.

Gulyás Sándor

– A debreceni Hegedűs Gergely András által tizenhárom esztendeje elindított nemzetközi irodalmi eseményhez az intézményünk negyedszerre csatlakozott. A szervezésben ezúttal is részt vállalt a helyi Kapocs Irodalmi Színpad és a Nőszirmok Klub – mondta el hírportálunk érdeklődésére Vass Roland, a szabadszállási városi könyvtár vezetője.

– A mai világban rávenni a gyerekeket arra, hogy olvassanak, nagyon nehéz feladat. Könyvtárosként nap, mint nap szembesülünk vele, hogy olyan dolgokkal kell versenyeznünk, mint a különféle technikai eszközök nyomkodása, a kijelzők folyamatos figyelemmel követése. Bár ezeken a felületeken is olvasnak, a tényleges olvasással, a felolvasással egyre ritkábban találkoznak.

Hiába a kutatások a mindennapos meseolvasás fontosságáról, ennek ellenére tavaly a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola első és második osztályosai mindössze kilenc százaléka mondta azt, hogy naponta olvasnak neki a szülei. Azért is tartjuk fontosnak az író-olvasó találkozókat, a felolvasó maratont, mert ilyenkor bárki bejöhet, találkozhat a felolvasott vers, próza szépségével – emelte ki Vass Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!