Kecskemét

2019.12.05. 14:00

Arany Páva minősítést is szereztek az ifjú citerások

Kiválóan szerepeltek a Mátyás Király Citerazenekar ifjú tehetségei a Kálmán Lajos Ifjúsági Népzenei Versenyen és KÓTA minősítőn.

Sebestyén Hajnalka

Kiválóan szerepeltek a Mátyás Király Citerazenekar tagjai a népzenei versenyen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Photographer: http://LantosIstvan.com/

A napokban rendezték meg a Református Kollégium dísztermében a Kálmán Lajos Ifjúsági Népzenei Versenyt, ahol a Mátyás Király Citerazenekar csoportjai és szólistái egyaránt sikerrel szerepeltek. A nagyon színvonalas rendezvény főszervezője Csík Jánosné Kata volt, és 39 versenyző mutatkozott be. Elsőként az 5-6. osztályosok, majd a 7-8. osztályosok, utána a középiskolások mérették meg magukat.

– A versenyen bronz, ezüst és arany fokozatokat érhettek el a versenyzők, illetve lehetett KÓTA minősítést kérni. Mi éltünk a lehetőséggel és minden versenyzőnek egyben minősítést is kértünk. Az először indulóknak térségi, a már minősítéssel rendelkezőknek országos szinten kértük a minősítő megméretést. Gyönyörű eredmények születtek – mondta büszkén Sulczné dr. Bükki Éva, a Mátyás Király Citerazenekar vezetője.

– A citerazenekarunk Tökmag csoportja arany fokozatot és térségi kiváló minősítést szerzett, bizonyságot téve a sok befektetett munkáról. A Corvin Citerazenekarunk elvarázsolta a zsűrit. Szép, összeszedett, mosolygós műsoruk arany fokozatot ért, valamint KÓTA országos szinten a legmagasabb Arany Páva díjat érdemelte ki. A nagyok, a Mátyás Király Citerazenekar is hozták a formájukat, arany, illetve Arany Páva minősítést szereztek. A szólistáink, Ormai Réka aranyat, térségi kiváló minősítést, Berényi Hanna ezüstöt, illetve dicséretes minősítést szerzett – részletezte.

– Igazán nagy büszkeség, hogy sok-sok év kitartó és kemény munkájával ilyen szép eredmények születtek. Immáron a Tökmagok is képesek gyönyörű, rendezett műsort adni és megszerezték az elérhető legjobb eredményt. Nagy szó, hogy a nagyok után a corvinosok is Arany Páva minősítést szereztek. Ez a népzenei csoportok körében hatalmas kihívás. Köszönhető ez annak, hogy immáron egy éve a nagyokkal együtt muzsikálnak. Összességében egy jól szervezett, nagyszerű rendezvény volt. A szervezők tervezik jövőre a folytatást és 2021-ben, Kálmán Lajos születésének századik évfordulóján egy országosra kiterjesztett, nagyszabású találkozót álmodtak meg – tette hozzá végül Bükki Éva.

Kiválóan szerepeltek a Mátyás Király Citerazenekar tagjai a népzenei versenyen
Fotó: Petőfi Népe

Padkaporos Mikulás-bál

A fiatal tehetségekkel a nagyközönség is hamarosan találkozhat. A Corvin Mátyás Általános Iskolában pénteken 15 és 17.30 között zajlik a Hungarikum parti, melynek házigazdája a Mátyás Király Citerazenekar. A program része a Padkaporos Mikulás-bál, a vendég Széles András cite­rás lesz. A táncház mellett gyermekjátszóházat és kézműves-foglalkozást is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!