Kecskemét

2018.11.06. 11:30

Felolvasószínházzal tisztelegtek a városépítő Kada Elek emléke előtt

Felolvasószínház keretében tisztelgett a Színészek az Ifjúságért Alapítvány Kecskemét egykori, városépítő polgármestere, Kada Elek emléke előtt hétfőn a Katona József Színházban, a Városi Támogatási Program jóvoltából.

Koós Kata

A város fennállásának 650. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen a Kada Elek Szakgimnázium tanulói ismerkedtek a hajdani polgármester irodalmi munkásságával. A részt vevő diákság Kada 1893-ban írt, egyetlen, a Darázs mérge című regényéből hallhatott részleteket a teátrum színművészei, Danyi Judit, Decsi Edit, Fazakas Géza, Hegedűs Zoltán és Kiss Jenő előadásában. A mű két ifjú, Benkő Juczi és Gerő Pista ármányokkal telített szerelmi történetén keresztül mesél a kecskeméti népélet hajdani, jellemző vonásairól, tulajdonságairól.

Az ifjú közönséget prof. dr. Szécsi Gábor egyetemi tanár, dékán köszöntötte, majd Somogyvári Ágnes főmuzeológus, régész tartott számukra rövid előadást Kada Elek életéről és sokoldalú munkásságáról. A rendezvényen közreműködött Tóth Jázmin hegedűművész, valamint Szabó Sándor tárogatóművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!