Livingroom

2018.09.06. 07:00

Zenéjével intim, lélekközeli hangulatot teremt az együttes

Itt az őszi felvonás: péntektől újra Debüt koncerteket hallhat a közönség a hetényi Közösségi Házban. Ezúttal is egy igazi zenei csemege várja az érdeklődőket: a kecskeméti kötődésű Livingroom együttes lép fel.

Sebestyén Hajnalka

Tóth Barnabás, Felleg Dominik, Pál Benjámin, Friderikusz Péter

Forrás: Petőfi Népe

A koncert része a Kadarka Fesztivál – Hetényegyházi Helyi Érték Napok elnevezésű rendezvénynek, így ingyenes. A zenekar 19 órától zenél.

A Livingroom zenekar nem ismeretlen a zenét szerető közönség előtt. A Kirakat élet című első saját dalukkal bekerültek A Dal 2018 legjobb harmincas mezőnyébe. Sok közös koncerten vannak túl, előzenekara voltak a Bye­Alex és a slepp formációnak. Jelenleg az első albumukon dolgoznak, melynek címadó dala a Kirakat élet.

– A zenekarunk 2016 telén alakult kimondatlanul, amikor Friderikusz Péter csellista barátomat felkértem, hogy játékával színesítse a Father’s eyes című dalom akusztik verzióját – elevenítette fel a kezdeteket Pál Benjámin, aki Kecskeméten nőtt fel. – Ez a szokatlan hangzás annyira megtetszett mindkettőnknek és a visszajelzések alapján a közönségnek is, hogy eldöntöttük, együtt folytatjuk tovább. Később csatlakozott hozzánk Felleg Dominik basszusgitáros és Tóth Barnabás dobos. Ezzel a friss formációval debütáltunk A Dal 2018 műsorban – tette hozzá.

Az együttesben Pál Benjámin énekel és gitározik, Friderikusz Péter csellózik, Felleg Dominik basszusgitározik és Tóth Barnabás dobon játszik.

Pál Benjamin kecskeméti, de Friderikusz Péter is szorosan kötődik a városhoz, hiszen mindketten a Kodály Zoltán középiskolába jártak. Zeneileg valamennyien képzettek. Korábban más együttesekben, formációkban már játszottak.

– Dominikkel és Barnabással a Kőbányai Zenei Stúdióban kötődött az ismeretség, így alakult ki a végleges Livingroom hangzás. Nem csak kollégaként tekintünk egymásra, szoros barátság is kialakult köztünk, ami szerintünk elmaradhatatlan összetevője a hosszú távú és minőségi együttzenélésnek – jegyezte meg Pál Benjámin.

S hogy pontosan mit takar a Livingroom hangzás? Erről is faggattuk az énekest.

– Egyre többet zenélünk együtt és mostanra egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilágot szeretnénk képviselni, az énekhang-­gitár-cselló együtthangzásával, és minél több saját szerzemény írásával. Ha valahogy be kellene határolni, azt mondanám alternatív pop. Akusztikus hangszerekkel próbálunk intim, lélekközeli légkört megteremteni. Repertoárunkat vegyesen alkotják saját szerzemények, versmegzenésítések és feldolgozások – részletezte.

Tóth Barnabás, Felleg Dominik, Pál Benjámin, Friderikusz Péter
Fotó: Petőfi Népe

A zenekar tagjai eseménydús nyáron vannak túl.

– Mozgalmas és egyben izgalmas nyarat zártunk, sok helyre eljutottunk mind duó, mind teljes zenekari felállásban. Felléptünk például a Sziget fesztiválon, a veszprémi utca­zene fesztiválon, a kecskeméti bor- és pálinkanapokon, vagy a badacsonyi bor napokon. Ezeken túl Budapesten is számos nívós helyen, többek közt az Akváriumban, a Kuplungban és a Zsiráfban is láthatott minket a közönség. Közben már dolgozunk az első lemezünkön, amit a következő év elején szeretnénk bemutatni – árulta el Benjámin.

Debüt koncertsorozat Hetényben

Kecskemét-Hetényegyházán, a közösségi házban lassan egy éve nagy érdeklődés mellett zajlik a Debüt koncertsorozat. A rendezvény az igényes muzsikára éhes lakosságnak kínál lehetőséget az új zenei csemegék megismerésére. Nem titkolt céljuk, hogy bemutassák, nem csupán a tehetségkutató műsorokban, hanem a környezetünkben is születnek új tehetségek, új zenék. Eddig számos kecskeméti vagy a városhoz kötődő tehetséges zenekar lépett már színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!