SZABADSZÁLLÁS

2018.07.13. 15:21

Szabadszállási alkotók mutatkozhatnak be

Profi és amatőr alkotók műveiből nyílik tárlat pénteken 18 órakor, a városi napok előestéjén a szabadszállási József Attila Közösségi Házban.

Gulyás Sándor

Szekeres Mihály fontosnak tartja, hogy a fiatal tehetségek is teret kapjanak a kiállításon

Forrás: Petőfi Népe

Fotós: Gulyás Sándor

Az összművészeti kiállításon a helyi és a településhez kötődő művészek munkáit tekintheti meg a közönség.

– Az összművészeti kiállítások története a nyolcvanas évek elejére nyúlik vissza. Az első tárlaton még csak néhány helyi, de már országos hírnévnek örvendő alkotó mutatta be munkáit. A kiállítás a rá következő esztendőtől fogva rendszeressé vált, ahol a településen élő, vagy a Szabadszálláshoz köthető festők, grafikusok, szobrászok, népművészek tehették közszemlére alkotásaikat. Az összművészeti kiállítás a hagyományos városi napok részévé vált – mondta el lapunk érdeklődésére Szekeres Mihály, a József Attila Közösségi Ház munkatársa, a kiállítás megálmodója, rendezője.

Szekeres Mihály fontosnak tartja, hogy a fiatal tehetségek is teret kapjanak a kiállításon
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A tárlatok rendkívül népszerűnek bizonyultak, annál is inkább, mivel országosan és nemzetközi szinten is elismert művészek is elfogadták a felkérést. A kiállítók között volt Kis Tóth Ferenc Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Somogyi György fotográfus, Szabó Klarissza keramikus, Németh Ferenc festőművész, Tabajdi György népi iparművész, faszobrász. Az idei tárlaton, az állandónak mondható kiállítók mellett, új tehetségek is bemutatkoznak, közöttük Csomák Lászlóné textilszobrász, a paverpol technika jeles képviselője, akinek alkotásai már több nagyvárosba is eljutottak. A kiállításon helyet kapnak a szárnybontogató fiatalok és az amatőrök is.

– Büszkén mondhatom, hogy a szabadszállási összművészeti tárlat jó néhány tehetségnek adott már az elmúlt években is önbizalmat, és indította el a pályán – tette hozzá Szekeres Mihály.

Az idei kiállításon Bukovics Jánosné, Bognár Renáta, Csomák Lászlóné, Németh Éva, Németh Imre, Sipos Adrienn Katalin, Somogyi György, Sirán Zita, Szabó Klarissza, Tabajdi István, Zieg­ler Németh Ferenc, Kékes-­Szabó Ferencné, Sztupák Ildikó Fruzsina munkáit tekintheti meg a közönség.

A tárlat július 19-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!