FÉLEGYHÁZA/NEW YORK

2018.05.17. 20:00

A félegyházi Mezősi Ágnes New York-ban is bemutatkozott

New Yorkban mutathatta be alkotásait Mezősi Ágnes kiskunfélegyházi fotóművész. A képek New York után Chicago és Miami jelen­tős művészeti vásá­rain, kiállításain is láthatóak lesznek.

Vajda Piroska

Mezősi Ágnes New Yorkban

Forrás: Petőfi Népe

Új élményekkel, tapasztalatokkal és tervekkel tért haza New Yorkból Mezősi Ágnes. A félegyházi fotóművész az Egyesült Államok legjelentősebb művészeti vására keretében megrendezett Hungary Emerging című kiállításon kilenc kortárs magyar képművésszel együtt mutatkozhatott be a közelmúltban.

Mezősi Ágnes New Yorkban
Forrás: Petőfi Népe

Ágnes két fotóját több mint százhatvan magyar pályázó alkotásai közül választották a legjobbak közé. A Magyar Foundation of North America által az Art Market Budapest művészeti vásár közreműködésével megvaló­suló kiállításon Mezősi Ágnes fotói mellett Batykó Róbert, Biró Dávid, Fajgerné Dudás Andrea, Horváth Ágnes, Horváth Lóczi Judit, Pol Kurucz, Regős Benedek, Saxon Szász János és Tóth Angelika alkotásait nézhette meg az amerikai közönség. A képek New York után Chicago és Miami jelentős művészeti vásárain, kiállításain is láthatóak lesznek.

Mezősi Ágnes lapunknak elmondta, nagy érdeklődéssel és szeretettel fogadta a magyar képzőművészeket és alkotásaikat az amerikai közönség. Úgy érzi, hogy ez az utazás és a kiállítás nagyban meghatározza majd a jövőjét. Ágnes nem a szavak embere, ezért az út során rengeteget fényképezett, hogy a képei beszéljenek helyette. Mivel itthon is megszállottan fotózza az épületeket és az építkezéseket, New Yorkban is több felhőkarcoló építését örökítette meg. Azt tervezi, hogy később kiállítás formájában a félegyházi közönségnek is bemutatja az amerikai útja során készült képeket. Már csak azért is, mert nagyon hálás a félegyháziaknak, a helyi önkormányzatnak és a Sorsocskák Alapítványnak, hogy támogatták kiutazását. Segítségük nélkül nem vehetett volna részt élete egyik legjelentősebb eseményén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!