Összefoglaló

2024.06.18. 21:01

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Fidesz-KDNP Bács-Kiskun vármegyei listája kiváló eredményt ért el a választáson. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke a közeljövő legfontosabb teendőiről, és a választás eredményeiről tájékoztatott.

Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója és Bodor Éva, a Ciróka szervező munkatársa
Magyarországi Bábszínházak Találkozójának sajtótájékoztatója. A képen balról-jobbra: Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója és Bodor Éva, a Ciróka szervező munkatársa
Fotó: Bús Csaba

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy gépjármű kereskedelemre szakosodott bűnözői csoporttal szemben. Az elkövetők az ÁFA fizetési kötelezettség kijátszása érdekében cseh és magyar honosságú cégeket felhasználva több mint 600 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Ittas sofőrrel szemben intézkedtek a kiskőrösi rendőrök, aki egy betonládán landolt autójával.

Meghalt egy motoros, miután egy álló személyautónak csapódott az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza határában hétfőn délután – tájékoztatott a tenyek.hu.

ByeAlex, Charlie, Follow the Flow és Geszti Péter lép nagyszínpadra a június 26-29. között Kecskeméten, a Street Food, Street Art és Borsétány fesztiválon. A nyár legnagyobb bulijait ígérő rendezvényről Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója szólt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Míg a pénteki nyitónapig a fesztivál programjaira ingyenes belépést biztosító kitűzőkből 3,3 millió forint jótékonysági bevétel folyt be a Kék Madár Alapítvány számlájára, addig ez az összeg a vasárnapi komolyzenei zárókoncert végére megduplázódott. A kitűzők értékesítéséből befolyt 6,6 millió forint bevétel reálértéken is rekordösszegnek számít a Kék Madár Fesztivál 32 éves történetében.

Szombaton veszi kezdetét a kecskeméti Ciróka Bábszínház szervezésében a Magyarországi Bábszínházak Találkozója, melynek néhány előadását a nagyközönség is láthat ingyenesen. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Ciróka Bábszínház udvarán.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Aszfaltozási munkákat végez a kivitelező Kecskeméten, a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában szerdán, ezért a csomópont Mária körúti ágán a balra és az egyenes-balra sávot ideiglenesen lezárják - közölte az építtető Építési és Közlekedési Minisztérium. A lezárás napközben várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában