Közlekedés

2024.06.18. 18:07

Lezárnak egy sávot Kecskemét egyik legforgalmasabb csomópontjában az Izsáki út négysávosítása miatt

Aszfaltozási munkákat végez a kivitelező Kecskeméten, a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában szerdán, ezért a csomópont Mária körúti ágán a balra és az egyenes-balra sávot ideiglenesen lezárják - közölte az építtető Építési és Közlekedési Minisztérium. A lezárás napközben várható.

Horváth Péter

A közlemény szerint az 52. számú főút bővítéséhez kapcsolódóan a Mária körút egy rövid szakaszán szükségessé vált a kopóréteg újraaszfaltozása, melyet a vállalkozó még a kivitelezés fázisában a burkolat cseréjével javít. A munkálatok ideje alatt szerdán 9 és 15 óra között a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjának Mária körúti ágán a balra és az egyenes-balra sávot lezárják. A gépjárműforgalom csak a külső sávot használhatja, melyből jelzőőrös forgalomirányítás mellett egyenesen, balra és jobbra is lehet majd tovább haladni.

Mária körút, izsáki út, közlekedés
A Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában aszfaltozási munkákat végeznek
Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

A közleményben felhívják a közlekedők figyelmét arra, hogy a nagyméretű munkagépek mozgása miatt rövid idejű korlátozások a külső sávban is előfordulhatnak, ezért az autóval közlekedőknek azt javasolják, hogy válasszanak más útvonalat. A gyalogos és kerékpáros közlekedést a forgalomkorlátozás nem érinti - áll a minisztérium közleményében.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában