Baon podcast

2024.06.18. 19:46

A nyár legnagyobb fesztiválja kezdődik el június utolsó hetében Kecskeméten – podcast

ByeAlex, Charlie, Follow the Flow és Geszti Péter lép nagyszínpadra a június 26-29. között Kecskeméten, a Street Food, Street Art és Borsétány fesztiválon. A nyár legnagyobb bulijait ígérő rendezvényről Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója szólt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

A beszélgetés elején Barta Dóra szót ejtett a Hírös Agóra előtt látható futball labdát idéző installációról, a HAdómról, mely június 14. és július 14. között várja a rajongókat, családokat az EB közvetítések alkalmával, illetve azon kívül is. Amikor nincsenek meccsek, akkor a közönség találkozhat a kecskeméti futballistákkal. Elemzések, beszélgetések hallhatók, és autogrammok is kérhetők. 

Barta Dóra, a Street Food, Street Art és Borsétány fesztivál szervezője, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója
Barta Dóra, a Street Food, Street Art és Borsétány fesztivál szervezője, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója
Fotó: Rádió 1 Gong

Legtrendibb fesztivál 

Barta Dóra a beszélgetés második részében a június 26-29. között harmadik alkalommal megrendezett Street Food, Street Art és Borsétány fesztivál programjából adott ízelítőt. Elmondta: ez Kecskemét legtrendibb fesztiválja, többen már ehhez időzítik a nyaralásukat is. A szervező csapat nagy várakozással és nagy lendülettel készül rá. Az idei program minden eddiginél erősebbre sikerült.

A fesztivál területe valamivel nagyobb lesz, mint a korábbi években. Nem céljuk egy hatalmas nagy eseménnyé bővíteni, mert akkor elvesztené a hangulatát. Igazából inkább a szolgáltatások minőségében, és a jelenlévő partnerek kapcsolódási pontjaiban vannak változások.

Koncertek, zene három helyszínen

Zenei élményből nem lesz hiány. Minden nap először a Romkertben 19.30-kor lesznek koncertek, majd 21 órakor a nagyszínpadon, végül a Neumann Tribünön DJ játszanak. Így lesz teljes a zenei rétegződése az eseménysornak. A fesztiválon minden nap éjfélig zenélnek. 

A nagy előadók közül június 26-án, szerdán ByeAlex és a Slepp, június 27-én, csütörtökön Charlie, június 28-án, pénteken a Follow the Flow, végül június 29-én, szombaton Rapül az idő - Geszti hallható. 

Agórafalva a kicsiknek

A fesztivál idén is megszólítja a családokat, a kisgyerekek örömére felállítják a népszerű Agórafalvát. Minden nap kedvükre játszhatnak a kicsik a kibővült számú gyerekházakban. A tapasztalat szerint órákig képesek játszani a gyerekek a vidám hangulatú Agórafalván, és a hozzájuk kapcsolódó kis verdákkal. 

A játék mellett a mese sem hiányozhat. Az első három nap 17 órakor gyerekműsort, gyerekkoncertet tartanak. Szerdán Kiugrott a gombóc….. címmel érkezik a Veronaki zenekar. Csütörtökön Eszem-iszom, dínom-dánom címmel a Matóka Együttes lép fel. Pénteken Szilágyi Áron: HANGzatos fogások címmel ad interaktív gyerekműsort. Szombaton pedig egész nap lesznek plusz programok . 10-18 óráig a Kenderkóc lisztes játszóház színesíti a programot. 11-13, és 15- 18 óráig a Kandika színház - Bábakalács Bábszínház különleges interaktív előadása várja a családokat. 16.30-kor Zenei finomságok címmel a Zsebszalma trió játszik. 

Művészi vonal

A fesztiválnak – ahogyan a Street Art név is utal rá – van egy erős művészi vonala. Performanszok, látványosságok, élő szobrok, sétáló színház, nyitott műterem, utcazenészek jelennek meg a négy nap alatt, melyek nemcsak zenéhez kapcsolódnak. Lesznek hazai és külföldi vendégek egyaránt. 

Borsétány

A fesztivál szervezői egy lépést tettek előre, és fesztiváli borsétány túlmutat a sörpadokon. Elegáns, a gasztrofesztiválokon már bevált kulturált környezet fogadja majd a kecskemétieket. A közönség igényli a minőségi szolgáltatást, ennek jegyében újul meg a Borsétány. 

A bővebb részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában