Kalocsa

2024.06.18. 13:50

Rekordbevétellel zárult a Kék Madár Fesztivál – galériával

Míg a pénteki nyitónapig a fesztivál programjaira ingyenes belépést biztosító kitűzőkből 3,3 millió forint jótékonysági bevétel folyt be a Kék Madár Alapítvány számlájára, addig ez az összeg a vasárnapi komolyzenei zárókoncert végére megduplázódott. A kitűzők értékesítéséből befolyt 6,6 millió forint bevétel reálértéken is rekordösszegnek számít a Kék Madár Fesztivál 32 éves történetében.

Zsiga Ferenc

A szervezők a jótékonysági bevétel nagyságát a műsorra tűzött koncertek változatosságával és a nagyobb adakozási kedvvel magyarázzák. Pontos összesítés még nincs, de nagy a valószínűsége annak, hogy a végső támogatási összeg is nagyobb lesz a tavalyinál. Az önkormányzat, az MVM, és az egyéb támogatók jóvoltából a tavalyi 9 millió után akár a 10 milliós álomhatárt is átlépheti a teljes bevétel. 

jótékonyság, Kék madár fesztivál, koncert
Rekordbevétellel zárult a Kék Madár Fesztivál 
Fotó: Zsiga Ferenc

Szombat este Tátrai Tibor és a Godfater együttes bulija, vasárnap délelőtt Szabó Balázs Bandája koncertje fokozta a fesztiválhangulatot a sétálóutcában. Ugyanitt délután talán a legnagyobb szabadtéri látogatószámot elérő Budapest Bár adott koncertet Behumi Dórával, Ferenczi Borával, Lovasi Andrással és Kiss Tiborral. Ennek ellenére a Kék Madár Fesztivál az elmúlt hétvégén is jellemzően a komolyzene és a társművészetek találkozója volt. 

A fesztivál záróműsoraként a zsúfolásig megtelt Szent István király templomban 20 órától a Concerto Budapest lépett fel. A nagyhírű zenekar Mozart műveiből összeállított koncertjén Keller András hegedűművész, karmester vezényelt, zongorán közreműködött Érdi Tamás zongoraművész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában