Baon podcast

2024.05.27. 13:50

Betegtájékoztatók készültek a kecskeméti lakosság részére – podcast

Hét témakörben készültek Kecskeméten betegtájékoztatók a lakosság részére, amelyekről Dr. Lódi Brigitta felnőtt háziorvos és Dr. Bagi Anett, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetője beszélt a Rádió1 Gong Téma című műsorában. A betegtájékoztatók a láz és a különböző fertőzések, a hasmenés, a csípések, a derékfájás, valamint a fejfájás témakörét dolgozzák fel.

Lizik-Varga Katalin

Mint kiderült, a betegtájékoztatók elkészítését az új ügyeleti rendszer inspirálta. Általuk a betegek jobban el tudják dönteni, hogy panaszaikkal hová forduljanak, vagy például azt, hogy meddig gyógyuljanak otthon, saját tapasztalataikra támaszkodva, illetve mikor kérjenek orvosi segítséget.

betegtájékoztató, Kecskemét,
Betegtájékoztatók készültek a kecskeméti lakosság részére
Fotó: Rádió 1 Gong

A betegtájékoztatók segítenek

Hasznosnak találtuk, hogyha egy jól érthető algoritmusban gondolkodva, mindenki számára érthetően leírjuk az általunk tapasztalt leggyakoribb olyan tünetegyütteseket, amivel az emberek a leggyakrabban megkeresik az ügyeleti szolgálatot – mondta Dr. Lódi Brigitta felnőtt háziorvos. Hozzátette, hogy hét témakört dolgoztak fel, különösen kihangsúlyozva azokat az eseteket, amikor a sürgős ellátás érdekében nagyon fontos, hogy tényleg orvosi segítséget kérjünk.

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda fő célja, hogy a betegeket megfelelően edukáljuk és, hogy minél hitelesebb információt kapjanak a különböző betegségekkel kapcsolatban – mondta Dr. Bagi Anett, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Hozzátette, hogy éppen ezért csatlakoztak és dolgozták ki közösen a háziorvosokkal a szóban forgó betegtájékoztatókat.

Elhangzott, hogy a betegtájékoztatók kidolgozásában és megvalósításában nemcsak felnőtt háziorvosok, hanem gyermek háziorvosok is részt vettek. 

A láz és a különböző fertőzések témakörével, valamint a hasmenés témakörével foglalkozó betegtájékoztatót felnőttekre és gyermekekre vetítve is kidolgozták. Emellett készült olyan felnőtteknek szóló tájékoztató is, amely a csípések, a derékfájás és a fejfájás témakörét dolgozza fel.

A betegtájékoztatókat a háziorvosi rendelőkben lehet majd megtalálni és olvasni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában