Baon podcast

2024.06.13. 13:50

Szemereyné Pataki Klaudia: a kecskemétiek komolyan vették a választás tétjét – podcast

Harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti meg Szemereyné Pataki Klaudia Kecskeméten októbertől, miután győzelmet aratott a vasárnapi helyhatósági választáson. Szemereyné Pataki Klaudia a Rádió 1 Gong Téma című műsorában beszélt az eredményről.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia megtiszteltetésnek nevezte a műsorban azt, hogy rá szavaztak a legtöbben, elismerve, hogy a befektetett munkának van értéke, és köszönetet mondott a lakosságnak ezért. Arról is beszélt, hogy a kampány során nagyon sok emberrel találkozott, és rengeteg hasznos visszajelzéshez jutott ez idő alatt. Sokan arról is visszajeleztek, hogy látják a változást a városban, mások azt is, hogy ez milyen küzdelmek árán valósul meg, de voltak építő jellegű kritikák is.

választás, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét
Harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti meg Szemereyné Pataki Klaudia Kecskeméten októbertől, miután győzelmet aratott a vasárnapi helyhatósági választáson
Fotó: Bús Csaba

A magas részvételi arányról Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, azt jelzi, hogy demokrácia van az országban és Kecskeméten, és mindenki komolyan vette a megméretést.

– Komolyan vették a kecskemétiek a részvételre buzdítást, ekkor nyilváníthatnak véleményt arról, hogy támogatják-e a járt utat. A város független, saját útját járó szellemiségét is visszatükrözte a választási eredmény – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, aki nagy sok civil támogatást lát sok helyen, és kiemelte, hogy jó egy motivált Kecskeméttel együtt dolgozni.

14 egyéni választókerületből 11-et a Fidesz–KDNP képviselői nyertek meg. Ezzel kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, hogy van értelme egyéni önkormányzati képviselőként dolgozni, hiszen nagyon aktív közösségek élnek a körzetekben, ami az eredményben is megmutatkozik. Kiemelte a Széchenyivárost, ahol 2019-ben a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői győztek, de most a Fidesz–KDNP jelöltjei kaptak bizalmat az ott élőktől. Óriási támogatottságot kapott Katonatelepen dr. Fekete Gábor, ami a polgármester szerint nem véletlen, hiszen hatalmas infrastrukturális beruházás érinti a településrészt a 441-es számú főúttal és az egyéb fejlesztésekkel.

Stabil bázisa van Pászti Andrásnak a Hunyadivárosban, aki hatalmas munkát végez a városrészben. Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy stabil csapattal vághatnak neki a következő öt évnek, ami a polgármester prognózisa szerint inkább lesz nehéz, mint nyugodt.

Az új közgyűlés októbertől kezdi meg munkáját – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia, hiszen az Európai Parlamenti választások miatt hozták előre az önkormányzati választásokat. A jelenlegi testület mandátuma szeptember 30-ig szól, vagyis október 1-től alakulhat új közgyűlés, formálódhatnak az új bizottságok. Így a nyár lehetőséget kínál az előzetes egyeztetésekre. Új képviselők is bekerültek a testületbe a Fidesz–KDNP részéről, de kompenzációs listáról is juttatott be képviselőt a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy a kecskemétiek bölcsen végiggondolták az egyes választások fontosságát, amit az is jelez, hogy eltér az önkormányzati és az uniós leadott szavazatok száma Kecskeméten.

– Az látható, hogy óriási igény van a belpolitikai változásra. Világos, hogy átrendeződött az ellenzék tábora, a szavazók igénylik az új, hiteles szereplőket az ellenzéki oldalon – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a DK és pártszövetsége nagyarányú veszteséget szenvedett, és a TISZA párttal új szereplő jelent meg a palettán a régiek helyett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában