Képviselő-testület

2024.04.04. 10:33

Traffiboxokat telepítenek Kiskunhalason

Traffibox telepítéséről döntött a halasi képviselő-testület, amiket olyan forgalmas utak mellé helyeznek el, ahol gyakoriak a gyorshajtók. Fülöp Róbert polgármester emellett javaslatot tett arra is, hogy a reggeli és a délutáni időszakban a város forgalma helyein teljesítsen közös gyalogos járőr szolgálatot a rendőrséggel a közterület-felügyelet.

Pozsgai Ákos

A száguldozókat szeretnék kiszűrni azzal azokkal a traffiboxokkal, amit a város területén telepítenek hamarosan olyan forgalmas utak mellé, ahol gyakori a gyorshajtás. Három helyszín is szóba jöhet, az 53-as főút városból kivezető szakasza az északi oldalon, a Jókai utca, valamint a nemrégen felújított Tinódi utca.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A sebességmérő készülékek felváltva lennének a telepített dobozokba, azt, hogy mikor hol vannak elhelyezve, nem lehet majd tudni.

A közbiztonságot javító intézkedésekről is döntött a képviselő-testület, e szerint hamarosan közös gyalogos járőrszolgálatot szervez a rendőrség és a közterület-felügyelet, elsősorban a reggeli és délutáni órákban teljesítenek majd szolgálatot a város forgalmasabb részein. A halasi közgyűlés erre a célra jóváhagyott 1,9 millió forint támogatást, a döntéstől azt várják, hogy kevesebb lesz a város közterületein a szemetelés, a koldulás és a szabálytalan megállás és parkolás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában