Baon podcast

2024.04.01. 10:35

A tavaszi fesztivál programjairól szólt a lovagkereszttel kitüntetett Barta Dóra – podcast

Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas táncművész, a kecskeméti Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. E rangos országos díjról és a Hírös Agóra által szervezett, és még zajló Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól mesélt a Rádió1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Lovagkereszttel ismerték el munkáját

Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Kecskeméti City Balett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház balett tagozatának vezetője, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója újabb rangos díjat kapott. A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetése kapcsán elmondta: az állami elismerés egy olyan visszajelzés számára, mely összefoglalja azt a rengeteg munkát, amit a saját műfajához kapcsolódóan, illetve most már szélesebb kontextusban, a város kulturális területen letett az asztalra. Öröm számára, erőt és motivációt ad neki a következőkhöz, illetve egy megnyugtató visszacsatolás, hogy jó úton halad, a célok közösek.

Barta Dóra a beszélgetés nagyobb részében a március 14. - április 14. között zajló 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál eddigi tapasztalatait is megosztotta. 

Barta Dóra
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Világhírös Kecskemét

A mottója: Világhírös Kecskemét. Barta Dóra kifejtette: elsősorban ez egy jövőkép, hogy legyen világhírű Kecskemét. Olyan értelemben, hogy kerüljön fel arra a bizonyos kulturális térképre. Úgy véli: valójában ez nem feltétlen lehetetlen vágy, hiszen egy olyan szellemi hagyatékon nyugszik Kecskemét kulturális élete, melyet Kodály vagy Katona hagyott ránk. Az új nemzedék és a múltba vetett tekintet egyaránt igazolja, hogy ez a kincs és értékgazdaság, mely Kecskeméten fellelhető, tovább kell vinni. Valamilyen módon úgy kellene összefogni, jobban tálalni a világ felé, hogy Kecskemét egy kiemelt fontos központi szerepet játsszon a világ kulturális életében a jövőben

Programok sokasága a fesztiválon

Az idei tavaszi fesztivál mintegy 60 programot kínál 23 helyszínen. Idén minden eddiginél hosszabb lett, egy hónapon át ível. Mondhatni ez már az előszobája, főpróbája a jövő évi, jubileumi 40. tavaszi fesztiválnak. 

A beszélgetés további részében Barta Dóra a programokról szólt bővebben. A részletekért hallgassa meg! 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában