Takarítás

2024.04.07. 10:50

Önkéntesek takarítottak az utak mentén Csólyospáloson és Kömpöcön – galériával

Önkéntesek takarítottak az utak mentén szombaton a két szomszédos településen.

Tapodi Kálmán

Csólyospáloson a községházánál gyülekeztek a szemétgyűjtésre vállalkozók, akiket Á. Fúrús János polgármester köszöntött. A faluvezető elmondta, hogy immár 34. alkalommal szervezte meg a „Szeretem Csólyospálos Mozgalom” az önkormányzattal összefogva a szemétgyűjtési akciót. 

szemétszedés, takarítás, hulladékgyűjtés
Kicsik és nagyon együtt tisztították meg a települést
Fotó: Tapodi Kálmán

– A mostani résztvevők között sokan vannak olyanok, akik még nem is éltek, amikor az első akciót megszerveztük és az eltelt időszak tapasztalatai azt mondatják velem, hogy sajnos még nagyon sok ilyen közös munkára lesz szükség, mert egyesek felelőtlensége miatt, továbbra is rengeteg szemét hever az utak mentén – fogalmazott a községvezető. 

Az önkénteseket délben egy zúzapörköltre vendégelték meg a helyi közösségi házban. Kömpöcön idén is a helyi polgárőrcsoport volt a szemétszedési akció szorgalmazója. A munkakezdés előtt a művelődési ház udvarán Nagymihályné Gombos Mónika, a kömpöci polgárőrök vezetője tartott eligazítást a résztvevőknek, akik számára láthatósági mellényt, kesztyűt, zsákokat és innivalót is biztosítottak. 

Tisoczki László polgármester elmondta, hogy minden évben három-négy köbméternyi szemetet szednek össze a községbe vezető utak mellől. 

– Sajnos nagyon sok átutazó nem törődik a környezettel és kidobálják a szemetet a járműveikből. Reméljük változni fog ez a helyzet, de egyelőre nekünk kell gondoskodnunk a település tisztaságáról. A most összegyűlt önkénteseknek a munka végeztével egy csülökpörkölttel köszönjük meg a fáradozását – tette hozzá a polgármester, akitől megtudtuk, hogy ezúttal hetvenöt zsák szemetet szedtek össze a falutakarítók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában