Gyorsforgalmi út

2024.04.10. 12:55

Hamarosan átadják az M44-es Lakitelek és Szentkirály közötti új szakaszát

Hamarosan átadjuk az M44-es Lakitelek és Szentkirály közötti új szakaszát, ezzel létrejön Békés vármegye és a főváros közvetlen gyorsforgalmi összeköttetése. Lakitelek és Békéscsaba között már gyorsforgalmin lehet menni, 2025-ig pedig elkészül a Lakitelek és Kecskemét közötti szakasz is. Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés – tette közzé közösségi oldalán Magyarország Kormánya.

Tapodi Kálmán

Mint arról tavaly decemberben már beszámoltunk, az M44-es Lakitelek és Szentkirály közötti szakaszának műszaki átadása már megtörtént. 

m44, gyorsforgalmi út, átadás
Hamarosan átadják az M44-es Lakitelek és Szentkirály közötti új szakaszát
Forrás: Magyarország Kormánya Facebook-oldala

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára az M44-es gyorsforgalmi megvalósulása kapcsán egy videót tett közzé, amelyben arról tájékoztatott, hogy 2019 óta folyamatosan adják át az M44-es szakaszait. 

– A 125 kilométerből nagyjából 90 már megvan. Lakitelek és Békéscsaba között már gyorsforgalmin lehet menni és 2025-ig elkészítik a Lakitelek és Kecskemét közötti szakaszt is. Ha ez elkészül, nagyon sokat lehet majd spórolni időben. Már most is fél órával rövidebb az út, ha valaki a gyorsforgalmit választja a régi főúthoz képest, s az sem mellékes, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés – fogalmazott az államtitkár. 

Dömötör Csaba hozzátette: „a kormánynak kiemelt célja, hogy minden vármegyeszékhelynek legyen gyorsforgalmi összeköttetése a fővárossal, s nem vagyunk már messze attól, hogy ez megvalósuljon.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában