Rendezvény

2024.04.18. 18:34

Konferenciát tartottak a keresztény-zsidó párbeszéd elmélyítése érdekében Kecskeméten – galériával

Április 18-án, csütörtökön harmadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a keresztyén és zsidó hívők számára azt az egész napos konferenciát, melyen a felekezetek közötti egységet állították a középpontba.

Lizik-Varga Katalin

A Szentírási Közös Úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve címmel meghirdetett alkalmon érdekes előadásokkal várták az érdeklődőket.

esemény, konferencia, keresztény
Konferenciát tartottak a keresztény-zsidó párbeszéd elmélyítése érdekében Kecskeméten
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A keresztény-zsidó párbeszéd fontosságát hangsúlyozó és elmélyítő eseményt, melyre az ország különböző pontjairól érkeztek vendégek a Magyarhoni Zsidó Imaegylet és a Barankovics Izraelita Műhely szervezte közösen. Az előadásokat és a kerekasztal-beszélgetést a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumában tartották.

A konferencia megnyitóján a megjelenteket Kuti József a Kecskeméti Református Egyházközség parókus lelkésze a 128. zsoltár szavaival köszöntötte. Hangsúlyozta: teljes szívemből azt kívánom, hogy teljesedjen be rajtunk a 128. zsoltárnak minden szava, mert tudom, hogy a békesség az nem a mi képességünk. Mint mondta, a békesség az Isten ajándéka és Isten nélkül csak a felejtés van, csak a tűrés meg a cinizmus. Hozzátette: Isten azonban tud ezen változtatni és békességet hozhat oda, ahol korábban nem ez volt. Mint mondta, erre a konferenciára is békességgel és nagy szeretettel vártak mindenkit.

– Azt gondolom, hogy a társadalom szélesebb köreiben fontos, hogy erősen tartsuk a közös erkölcsi alapot, ahhoz pedig mindig újabb és újabb tiszta forrásvízre van szükség, ezt próbáljuk meg ma átadni a hallgatóknak és egymásnak – hangsúlyozta prof. dr. Róna Tamás kecskeméti főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke.

Az egész napos konferencián minden nagy történelmi egyház képviseltette magát.

A résztvevőket kóser ebéddel vendégelték meg, melyet a zsidó vallási előírásoknak megfelelően készítettek el a Kecskeméti Református Egyházközség Konviktusának a konyháján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában