Összefoglaló

2024.04.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Bormustrát rendeztek Kiskőrösön. A közel 2200 hektáron termelő cégek, családok borait a napokban minősítették a döntnökök.

baleset, vonat, autó
Vonat és személyautó ütközött Félegyházánál
Fotó: Pozsgai Ákos

Sikeres hétvégét tudhat maga mögött a kecskeméti Grapevine Tánciskola. A növendékei három különböző versenyről tértek haza szép, dobogós eredményekkel.

Összeütközött egy vonat és egy személyautó Kiskunfélegyháza külterületén, a Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és segítenek a vonat utasainak a biztonságos átszállásban. 

Hamarosan kezdődik a madárfiókák tömeges fészekelhagyási szezonja, ilyenkor találkozhatunk magányosnak tűnő fiatalokkal a településeken is.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követte, majd egy elhagyatott utcában kést rántott, és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját – tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását egy 56 éves kecskeméti nőnek, akit csalással gyanúsítanak.

A napokban hivatalossá vált, hogy Vedelek Norbert, bajai politikus vezeti a Fidesz-KDNP vármegyei listáját a június 9-i választásokon. A vármegyei közgyűlés jelenlegi alelnökével a döntésről és a közeljövő eseményeiről beszélgettünk.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztattak egy férfit, aki – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált – írja Magyarország Ügyészsége a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye alapján. 

Szerdától április 30-ig lezárják Kecskeméten a Kuruc körút körforgalom felé haladó belső sávját és a csatlakozó körforgalmi szakaszt.

Kivételes helyzetben van a kiskunfélegyházi Rácz család. Anya, apa és a gyerekek ugyanis együtt edzenek és versenyekre is együtt járnak. A sportág sem mindennapi, hiszen erőemelésben jeleskednek és saját kor- és súlycsoportjukban valamennyien dobogós eredményekkel büszkélkedhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában